lauantai 9. syyskuuta 2017

Tom Tits Experiment, Södertälje

9. syyskuuta 2017


Mitä kaikkea tarjoaakaan Ruotsi reissulaisille? On jo aikaisemmin tullut todettua, että vaikka mitä, eikä tarvi paljon Tukholmaa kauemmas mennä. Tässä yksi ihan mahtava menovinkki kaikenikäisille. 

Södertäljessä on neljäkerroksinen tiilitalo täynnä oivalluksia! Tom Tits Experiment avaa esitteen mukaan "ovet maailmaan, jossa voit joko sukeltaa sisään luovuuden ja tiedon syvyyksiin tai pysytellä pintavesissä".Daniel nosti itsensä ylös!Tarjoaako Tom Tits -teidekeskus sitten jotain enemmän kuin vaikka Heureka? Itse koin, että vaikka sisältö oli monin osin samaa kuin mitä on jo Heurekassa päässyt ihmettelemään, paikka oli aivan toista maata. Jos kysyttäisiin, mitä Heureka tarjoaa, vastaisin tiedekokemuksia. Tom Tits sen sijaan herättelee ennemmin tieteellistä luovuutta.

Kumpikaan ei ole ehkä toistaan parempi, vaan ne ovat erilaiset, molemmat ehdottomasti käymisen arvoiset. Tom Titsissä kuitenkin oli helpompi sanoa lapselle ohjeiden sijaan, että "kokeile"!


Pojat saippuakuplan sisällä;) Mikael totesi, että ei kuitenkaan leijunut sen kanssa taivaalle:)Saippuakuplahuone oli yksi suosikeista!Pojat olivat aivan innoissaan kaikista nappuloista, vimpaimista ja ihmeellisyyksistä, joita jokainen huone tässä rakennuksessa tarjosi yllin kyllin. Ei varmaan jäänyt yhtään vipua vääntämättä lähtiessä! 
Meillä oli hyvin tilaa tutkiskella, oppia ja ihmetellä. 
Rakennuksen takaseinässä oli jopa rekka! Pojat pääsivät sitten aika huoletta ja vapaasti kokeilemaan ohjaamista.


Toisessa kerroksessa oli vesileikkejä.Bermudan kolmio.
 


Askarteluhuoneessa tehtiin oma varjonukke. Siitä tuli leukojaan liikuttava hurja dinosaurus!Ihmeellinen ihmiskeho!:)"Tämä peli on isoille" ei nyt tehonnut. Hyvä!:)

Poikien mielestä huone, jossa oli keltainen valo, oli kamalan kiinnostava.
Eikä tässä vielä kaikki!

Suuri piha-alue oli niin ikään täynnänsä kaikkea kiinnostavaa.


Pojat roikkui jojossa, juoksenteli labyrintissa, ja kurkistivat jopa sisälle aivoihin.

Suosittelen! Tätä kohdetta ei ihan parissa tunnissa ehdi kokonaan kokea, joten varaa koko päivä:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti