maanantai 18. syyskuuta 2017

Pokémon-kemutMeillä oli pienet Pokémon-kemut kymmenen vuotta täyttäneelle bonarille. Lapsen suosikkipokémonit ovat Eeveen eri muodot, ennen muita Umbreon, joten pääteema oli ns. "Eeveelution". 
Halusin selkeästä teemasta huolimatta tehdä juhlista myös hieman omannäköiset, ja esimerkiksi tarjottavat lähinnä vihjailivat (joskin vahvasti) pokémoneihin. 


Potion-pulloja, pokémonmarjoja ja pokepallonsävyiset ruokailuvälineet 


Tarjolla oli Chanseyn, Magnemiten, Jigglybuffin ja Gastlyn sävyisiä irtokarkkeja, sekä Diggletejä. Muffinit saivat kuorrutteen ja koristeen eri Eevee-muotojen mukaan. Vaalean kuppikakun päälle tein karamellin makuisen kreemin, ja värjäsin sen osissa. Koristeet ovat sokerimassaa. 


Täytekakku sai lempparihahmon näköä. Tyyli jokseenkin sama kuin muodikkaissa yksisarviskakuissa, mutta tämä esittää Umbreonia.
Sisällä metsämarjamousse. 

Tarjoilut ei olleet kovin monipuoliset tällä kertaa, mutta pienelle porukalle aivan riittävät. Pientä suolaista oli olkkarissa tarjolla kaikkien makeiden lisäksi. 


Askartelin etukäteen vielä teemanaamiot. Isompien lasten synttäriohjelmaan sopisi naamioaskartelu kivasti, mutta näihin bileisiin tein juhlanaamarit siis valmiiksi (meillä juhlijat oli lähinnä aikuisia ja pieniä lapsia, ja toisaalta koitettiin pitää kemut vaivattomina). Kaikki voivat eläytyä mieleisensä pokemonin tyyppiominaisuuksiin.  


Pientä ohjelmaakin järjestin silti. Varmasti jo tuttu ohje blogistani ovat soodamunat. Valmistin niitä tällekin kertaa. Ikävä kyllä tilaamani pokémonfiguurit eivät ehtineet ajoissa perille, ja meinasi mennä kiva idea hukkaan. Askartelin sitten pokemonit paperista, ja piilotin soodamuniin. 
Pokéhautomossa (etikassa) nämä "kahden kilometrin" munat kuoriutuivat ihan itsestään. 
Mahdollisesti hauskempaa lapsille oli kuitenkin, kun saivat rikkoa loput munat ihan käsin:) 


Piirsin ja väritin kuvat, ja päällystin teipillä. Parempi tietty, jos voisi laminoida kuvat, sillä hieman värit sekoittuivat, kun paperi kostui. Melko hyvin toimi kuitenkin tämä varasuunnitelma - ainakin lapset olivat innoissaan omista löydöistään:)Toinenkin oikotie tuli käytettyä, nimittäin ajattelin tehdä pallonheittoseinän pokémonien kerääjille. Aika ei kuitenkaan riittänyt, niin hahmotelmapaperista tuli sitten se lopullinen versio. Se toimi lasten väritysjulisteena ja pallonheittoleikkinä. 


Sankari leikkasi ympyrät, joihin osumalla nappaa kunkin pokémonin. Aukot on värikoodattu:) Hän myös aloitteli väritystehtävää, jota sitten vieraatkin osaltaan jatkoivat. 


Vaikka toteutus olikin vähän "köyhä", niin hauskaa tuntui pokepallojen heittely ja värittäminen olevan:) 


Kymmenen kilometrin muna (kilometreillä viittaan Pokémon Go -peliin, jota lasten kanssa ollaan pelailtu) oli haasteellisempi saada auki. Pinjatassa oli sisällä pieniä pokemonfiguureja, tarroja ja tikkareita. 


Juhlapöydässä laulettiin onnittelut ja sytytettiin tähti. 10 kynttilää olisi ollut turhan paljon jo, joten laitettiin jotain hienompaa!:) Lapset ihastuivat sädehtivään koristeeseen. 


Hauskat bileet oli, ja vaikka itsestäni toisaalta tuntuu, että en ehtinyt haluamallani tavalla järjestää, niin toisaalta oli myös ihanan rento fiilis! Kiitos ihanille vieraille, kun tulitte meidän kanssa juhlimaan 10-vuotiasta "Umbreonia"! Juhlien jälkeen laitettiin Ditto paaleiksi.:D
Ditto-massa tehty elintarvikevärjätystä perunajauhosta sekä lasten shampoosta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti