maanantai 5. joulukuuta 2016

Itsenäisyyspäivän kuusipuu

Itsenäisyyspäivän kuusipuu on sinivalkoinen ja suklainen.

Jos haluat näyttävän tavan tarjoilla makeisia, niin karkkikuusi on aina varma vaihtoehto. Tässä sinivalkoiset kääreet pääsee enemmän oikeuksiinsa kuin kulhosta tarjoamalla, eikä kahvipöydässä välttämättä mitään muuta tarvi enää ollakaan.Tässä pikainen askartelun ohessa tehty ohje:) Käytin kuusen pohjana n.30x30 cm kokoista paksuhkoa kartonkia. Väri on hyvä olla esim. käytettävien karkkien kanssa suurinpiirtein sama, mutta ainakin minun tavallani ladottuna pohja ei paljon alta näy, joten sen ei ole välttämättä väliä. Kierrä kartonki kartioksi, ja teippaa sauma kiinni. Leikkaa pohja tasaiseksi. Alla näkyy, että tein omastani hieman leveämmän, kuin paperin koko salli. Eikä haittaa, teippiä päälle ja karkilla piiloon.
Lisäksi tarvitset 2-puoleista vahvaa teippiä. Mulla oli jäljellä vielä yksi tuollainen kaksipuoleinen teippipaperi, ja lopulle pinta-alalle käytin perusteippiä kaksinkerroin käännettynä (sekin toimi ihan hyvin, mutta jos koko kuusen alalta tekisi, niin saattaa olla turhan hankalaa, eikä pidä yhtä hyvin. Tuota teippipaperia suosittelen, jos sellaista on saatavilla (itse ostin aikanaan tiimarista), mutta varmasti hyvä kaksipuoleinen teippi soveltuu hyvin.
Ja n. kaksi paketillista Fazerin sinivalkoisia Suomi-suklaakonvehteja. Muutama pala riittää tekopalkkioksikin;)
Lado konvehdit kuuseen alhaalta ylöspäin tasaisesti. Seuraava kerros aina hieman peittämään alemman välejä. Moni kiinnittää makeiset kuuseen vain käärepaperista, jolloin kuuseen tulee toki muhkeutta, mutta itse tykkään enemmän tasaisentyylikkäästä ja "repsottamattomasta" lopputuloksesta. Kiinnitän siis konvehdit koko pinta-alalta teippipintaan. Laitoin namut tässä Suomi-versiossa pystysuuntaisesti, mutta myös vaakasuunta käy hyvin, kuten täälä jouluisemmassa versiossani: http://minkunmunkit.vuodatus.net/lue/2016/11/karkkikuusia
Kun koko kartio on karkkien peitossa, on aika valita kuuselle tähti. Itselläni on muutama sinisävyinen kuusenpallo, jolla ei ole muuta käyttöä, niin käytän tässä sellaista. Muutkin kuusenkoristeet, tähdet ja itse askarrellutkin näyttää varmasti upealta kuusen latvassa, eikä latvakoriste ole mitenkään edes välttämätön. Lisäksi pohdin, laittaisinko ohutta joulukuusen koristenauhaa, esim. valkoista tai hopeista, kiertämään kuusta. Omassa varastossa sellaista ei ikävä kyllä ollut, joten päädyin vaaleansiniseen satiininauhaan, niin ei tarvi ostoksilla käydä. Solmin nauhan latvasta, joten sain pallon tukevasti kiinni samalla. (Jos pallo ei meinaa pysyä, voit kiinnittää sen esim. kuumaliimalla latvaan. Laita kuumaliimaa vähän pallon alaosaan, ja kiinnitä se sitten kartonkiin.)
Sitten nauha kiertämällä kuusta alas, ja syötävä pöytäkoriste on valmis. Mielestäni aika juhlava, kuten merkittävään päivään sopii.
Korkeutta kuusella on komeat 29 cm, tai latvakoristeen kanssa, 34 cm.
Pahoittelen ohjekuvien laatua:) Kamera on saanut sen verran kovia iskuja, että välillä täytyy turvautua kännykameraan. Isäntä hieman korjaili objektiivia eilen, mutta ei siitä ikävä kyllä uudenveroinen tullut...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti