maanantai 12. joulukuuta 2016

Jätskitikku-kelkat

Koska joulukoristemakuni on yhtäkkiä muuttunut kovasti, on ollut syytä askarrella joulukoristeita tälle vuodelle. Tässä viimeisin askartelu, "puukelkat".


Puukelkat syntyy aika helposti, yhteen kelkkaan tarvitset 6 jäätelötikkua. Maalasin kelkat punaisiksi, ja valkoisella lisäsin kuluneisuuden efektiä hieman. Tein aika hosuen nämä, mutta hieman tikkujen pintaa hiomalla ja tarkemmalla maalaustyöllä kelkoista saisi varmasti todella hienoja.


Liimaa neljä tikkua yhteen esimerkiksi kuumaliimalla. Leikkaa saksilla tikkulevy lyhyemmäksi toisesta päästä. Liimaa sitten kokonaiset tikut jalaksiksi, ja leikkaamasi ylijäämäpalat aisaksi.


Maalaa halutessasi.


Sitten lisää koristeet. Laitoin koristeeksi mitä nyt sattui löytymään. Kuusenoksaa ja pientä käpyä, joulunpunaista marjaa yms. Yhdessä on kuusenoksasta taitettu "joulukuusi" sidottuna juuttinarulla. Siihen vaihdan pienen kuusikoristeen myöhemmin, kun sellainen sattuu postin kautta tulemaan:) Pienet lahjapaketit voisi kelkan kyytiin askarrella myös, ja esimerkiksi makeisia antaa lahjaksi läheisille paketoimalla niitä itsetehdyn kelkan kyytiin. (Tämän toteuttanen ensivuonna:))

Kelkat käy koristeeksi jouluasetelmiin vaikka pöydälle, tai joulukuuseen. Tee ripustuslenkki vaikka juuttinarusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti