Helsingistä on tullut suurkaupunki! & Pienten sankareiden aikamatka


Laiturilla on esillä kiinnostava näyttely "arkkitehti Eliel Saarisen työstä itsenäisen Suomen rakentajana ja kaupunkisuunnittelun pioneerina".

Paremman kuvauksen näyttelystä löydät tästä, mutta lyhyesti tiivistäen näyttely esittelee Saarisen henkilönä, ja hänen kädenjälkensä Helsingissä. Myös arkkitehdin toteutumattomia suunnitelmia on nähtävillä yleisölle.

Kaksikerroksisessa näyttelyssä kohteisiin voi tutustua näyttelyplanssien, suuren lattiakartan sekä aikajanan avulla, johon on koottu kaikki Saarisen Helsinkiin suunnittelemat rakennukset.Daniel ihastui suureen lattiakarttaan. Onhan se todellakin innostava!


Pientä työpajatuherrusta:)


Nappasin vielä hienon karttaesitteen mukaan. Sen kanssa voi sitten omatoimisesti kierrellä Saarisen suunnittelukohteita Helsingissä.


Lopuksi Daniel pääsi Helsinkipäivän kunniaksi aikamatkalle, ja leikkimään vanhanaikaisissa vaatteissa ihanilla vanhoilla leluilla Eliel Saarisen ajan hengessä. Dani tykästyi kovasti lainavaatteisiin kenkiä myöten, ja olisi mielellään poseerannut pidempäänkin:D Odotan innolla ihania kuvia tästä tyypistä^^ 

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.