tiistai 12. syyskuuta 2023

Kesäloma -23. Lofooteilla / Å


Yöksi ajelimme kohti Å:ta. Tämä yö tarjosi pientä sadetta, joten ajateltiin, että voidaan hyvin nukkua autossa. Alunperin jännitti, tuleeko autossa nukkumisesta mitään lasten kanssa, mutta se meni hyvin - esikoinen jopa mieluummin nukkui autossa kuin teltassa, kun myöhemmin vaihtoehtoa tarjottiin.


Matkalla saatiin ihastella vuoren taakse kaartuvaa sateenkaarta.
Olen niin todella tyytyväinen keleihin, joista saatiin matkalla nauttia. Vähän kaikenlaista ja aina juuri tilanteeseen sopivaa. Ajeltiin siis Ån kylään, joka sijaitsee Moskenesøyan saarella Lofoottien länsipäässä. 
Åhon päättyy myös E10-tie, eli ajettiin siis niin pitkälle, kuin päästiin.


Å on kalastajakylä tunnelin päässä. Tunneli, ja tie, päättyy parkkipaikalle. Vieressä on myös matkamuistomyymälä, josta mekin haimme jotain tuliaisiksi vietäväksi sekä matkamuistoksi.Aamupäivällä kierrettiin kuvauksellista kalastajakylää. Olisi ollut kiva elämys yöpyä täällä perinteisessä kalastajan mökissä, rørbuerissa, mutta saavuttiin liian myöhään ja ei jääty toiseksi yöksi. Mahdollisesti tilaa olisi jopa ollut, keskikesällä ei selvästi ollut vielä pahimmat turistitungokset.

Päivän ruokailua varten otettiin välineet kantoon ja tehtiin pieni vaellus kivalle maisemapaikalle.

 


 

Hyvät leivät paikallisista raaka-aineista, ja taas jaksoi seuraavaan ruokailuun!Keitettiin myös kahvit sekä kaakaot. (Maitojauheesta)


Kaikki ruokailut ei tietenkään reissupostauksiin päätyneet. Kävimme myös kaupassa aina välillä jolloin ostimme tuoreita välipaloja, kuten hedelmiä ja jogurttia yms. Ja paikallista jäätelövalikoimaa lapset testailivat ahkerasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti