perjantai 3. marraskuuta 2023

Kesäloma -23. Rajalta Jällivaaraan


Ajeltiin seuraavaksi Tornioon ja tehtiin matkalla hieman viimehetken ostoksia, kuten retkeilytarvikkeita ja jotain varaosia. Ruotsin puolella sitten odotettu Candy world visiitti ja herkkuostoksia.


Karkkia silmänkantamattomiin.


Lapset olivat vaikuttuneita. Eivät tosiaan osanneet kuvitella tämän mittakaavan karkkikauppaa, vaikka lupailtiin suuria.


Sovittiin, että haetaan täältä kotimatkalla tuliaiset, ja nyt lähinnä ihmeteltiin valikoimaa ja ostettiin muutamia pieniä juttuja automatkan varalle.


Käytiin myös joitain rajan nähtävyyksiä katsomassa Victoriantorilla.

 

Leikittiin "lattia on laavaa", kun siihen tuolla oli täydelliset puitteet. Jotenkin huomaa, että torin suunnittelussa on ollut mukana lapset.

 
Rajat ylittävää rakkautta 💗

 

Lapset olivat innoissaan matkan edetessä muuttuvasta maisemasta. Alkumatkassa pysähdeltiin enemmän ihan vaan maisemia ihmettelemään ja ihailemaan, mutta äkkiä siihen turtui, kun tiesi että seuraavan mutkan takana on taas komeampi vaara tai vuori.Myöhään illalla pysähdyttiin kivalle yöpymiseen soveltuvalle paikalle.


 Tilaa teltalle, keittokatokset, vessat ja ja jopa leikkipaikka - oikein sopiva yhdeksi yöksi.


Jeriä ei ollut vaikea suostutella heräilemään, kun illalla oli nähnyt leikkipaikan teltan vieressä.


Aamulla jatkettiin matkaa. Ei oltu yksin liikenteessä.
Jällivaarassa piipahdettiin kaupoilla kyselemässä kameraan linssejä, kun yksi oli unohtunut matkasta. Valitettavasti ei löytynyt täältä, eikä oikein muualtakaan järkevältä etäisyydeltä, joten pärjäiltiin sitten yhdellä peruslinssillä.

 

Ei saatu sitä mitä haettiin, mutta hirmuisen herkulliset donitsit saatiin aamupalaksi!
Erilaiset nähtävyydet tahditti matkaa kivasti. Kiirunan kivirinki ei kuulu ehkä kaikkein merkittävimpiin turistikohteisiin, mutta se oli meille syy pysähtyä jaloittelemaan.
Kiirunan kaupungin perustajan Hjalmar Lundbohmin muistomerkki/hautapaikka.


Oli oikein kiva ja kaunis paikka. Saimme myös tärkeän reissukokemuksen, kun eräs paikallinen pysähtyi meitä auttamaan. Siinä juteltiin mukavia ja tutustuttiin, ja alkuun harmittavasta tilanteesta tuli lopulta hyvinkin iloinen juttu. Reissuissa kuitenkin usein sattuu ja tapahtuu, niin oli mahtavaa, että lapset näkivät ja kokivat tällaisen tilanteen ja vieraiden avuliaisuuden.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti