lauantai 9. syyskuuta 2023

Kesäloma -23. Edenin kylpylä


Meidän tämän kesän road trip suuntasi Lofooteille Norjaan, ja reissumme oli pääasiassa hyvin minimalistinen. Matkamme kuitenkin alkoi super mukavasti kylpylässä rentoutuen ja ravintolaruokia syöden.


Kylpylähotellihuoneen varasin heti kun kaikki kesäloman aikataulut ja kokoonpanot olivat varmistuneet. Tämä oli ainoa päätös, mikä piti lyödä lukkoon, mutta ei silti turhan helppo näin ruuhka-arkea elävälle uusperheelle.

Ensin varmistimme, tulisiko puolison lapsi meidän kanssamme kesälomareissulle, sillä hänen toinen matkansa olisi rajannut meidän lomatoiveitamme.
Koska hän ei ollut halukas osallistumaan, suunnittelin meidän vanhempien loma-ajat lasten harrastusten mukaan - ja hieman senkin mukaan, miten nuorimman päiväkoti oli kesätauolla. Koska me vanhemmat saimme pitää lomat toivottuna ajankohtana, palat loksahtelivat suhteellisen helposti paikoilleen. Saatiin lomaamme ympättyä jopa mummolajuhannus, mikä oli iso voitto sekin (vaikka muuten yleensä mieluummin lomailisimme loppukesästä)!

Paluu haluttiin jättää auki (vaikka takaraja olikin), joten kylpyläloma napattiin heti alkuun, ja toisaalta se oli hyvä keino karistaa työ- ja kouluarki pois harteilta. Yövyimme Edenissä kaksi yötä.

 

Ensimmäiseen lomapäivään yhdistimme myös ravintolaruokailun ja sukulaisten tapaamisen. Aika pitkälti muuten viihdyttiinkin sitten allasosastolla. Ja tietysti kävimme alakerrassa pelailemassa pallopelejä myös!


Eden on lasten lempparipaikkoja, ja kun viime kesänä yövyimme siellä yön, oli selvä, että tällä kertaa viivymme vähintään kaksi yötä.


Kaksi yötä tarkoitti kolme uiskentelupäivää ja kaksi hotelliaamiaista!


Edenissä on kivasti kaikkea koko perheelle. On ulkoaltaat, porealtaat, kylmävesiallas, altaita ihan pienille ja monipuolinen iso allas. Virtaava joki, tasatunnein käynnistyvät aallot, liukumäet ja rengasliuku toi hauskaa vaihtelua vesileikkeihin. Tavallisen saunan lisäksi saunottiin lempeässä keijusaunassa ja raikkaassa höyrysaunassa. Lapsille löytyy ainakin vielä leikkihuone, pelihuone ja tosiaan pallopelihuone, josta meidän muksut tykkäsivät paljon, kun pääsivät potkimaan palloa maaliiin, pelaamaan säbää ja pingistä.


Tietysti mainitsin lähinnä asiat, joita itse käytimme. Muitakin palveluita löytyy runsaasti.


Ja käytiin kahdesti ravintolassakin. Tästä yltäkylläisyydestä loma jatkui sitten hieman vaatimattomampaan suuntaan...


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti