torstai 29. heinäkuuta 2021

Päivä Särkänniemessä


Edellisestä käynnistä Särkänniemessä on kulunut jo 8 vuotta! Kaksi nuorinta ei tässä huvipuistossa ollut vielä käynyt, vaikka Tampere on meille puolison "kotikaupunkina" jokseenkin läheinen kaupunki. Huvipuistohuvittelu vie tietenkin koko päivän, joten ilman paikkakunnalla yöpymistä se on hankala järjestää - ja onhan meillä täällä lähempänä Linnanmäki! Vaihtelu kuitenkin virkistää ja Särkänniemessä on sellaista, mitä Lintsiltä puuttuu. Esimerkiksi ihana Koiramäki kotieläimineen. 

 

Koiramäki on etenkin silmäniloa Kunnaksen kirjoista tykkäävälle. Palveluitakin löytyy, ja mekin käytiin apteekista ostamassa nekkuja karkkihampaan kolotukseen.


 

Perhekokous raatihuoneella.


 

Koiramäelle voi ostaa myös erillisen aluelipun.

 

Nuorimmainen ei vielä päässyt kiipeilemään Drakkulan linnaan, mutta puuhaa löytyi sille ajalle, kun veljet siellä temmelsi.


 

Meille osui sikäli hyvä huvipuistopäivä, että oli lämmin, mutta tuuli viileästi.



Eläimet lähinnä loikoilivat tai söivät.




 


 


 



 

Nuorimmainen oli innokas eläintenhoitaja.


 

Koiramäki kierrettyämme menimme akvaarioon. Planetaario oli suljettu. 


Lapset olivat hämmästyttävän innoissaan, olisivat tulleet kaloja katsomaan uudestaankin (aika tosin loppui kesken).

 

Särkänniemen akvaariossa asuu n. 200 eri lajia.


 

Myös akvaarioon pääsee erillisellä lipulla.




 

Seuraavaksi noustiin diskohissillä Näsinneulaan. Hienot näkymät.


 


Näköaloja pääsee myös ihailemaan erillislipulla, ja lisäksi on kohdelippu, joka käsittää Koiramäen, akvaarion ja Näsinneulan sekä pääsyn huvipuistoalueelle (ei laitteisiin). 

Meillä oli kaikenkattavat liput, ja ostin ne päiväkohtaisena etukäteen koronatilanteen ja hieman halvemman hinnan vuoksi. Säästöä tuli ihan kivasti avoimeen tai portilta ostettuun lippuun verrattuna.

 

 

 

Possujuna best!


 

Meillä lapset olivat kaikki eri kokoluokissa, nuorin alle metrin, keskimmäinen 120 ja esikoinen yli 140. Oli ihan hyvä, että mukana oli kolme aikuista, niin oli helpompi mennä eri laitteissa kunkin kokoluokan mukaan. Iso kiitos sedälle, kun aina tulee huvipuistoilemaan meidän kanssa!


 

Myös Angry birds-leikkipaikka oli hitti. 

 




Sukulaisia tavattiin kesken päivän huvipuistoalueen ulkopuolella ruokailun ja seurustelun merkeissä. Ravintola Kaisla oli melko lähellä huvipuistoaluetta, joten siirtymiin ei mennyt kohtuuttomasti aikaa. Ehdittiin vielä muutama tunti huvitella hyvän päivällisen ja jälkkäreiden jälkeen.

 

 

Maaginen Pena Puu.

  



Pojat innostuivat Auto Racingista. Muutama muukin suosikkilaite löytyi.

 


Nuorimmainen väsähti, kun pienten laitteet suljettiin pari tuntia ennen sulkemisaikaa.



 

Lopuksi lapset ruokkivat vielä karppeja, ja sitten lähdettiin yötä vasten kohti mummolaa,

 


Vähän turhan myöhäiseksi meni, mutta kerrankos sitä. 
Kiva päästä mummolaankin vielä toisen kerran kesässä! 
Tästä alkoi meidän kesäloman road trip ilman tarkempaa suunnitelmaa. Tavoitteena oli käydä Tampereella ja Kuopiossa sukulaisten luona, ja matkan varrelle saatiin ympättyä monta muutakin elämystä - niistä lisää myöhemmin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti