maanantai 5. heinäkuuta 2021

Nuuksion poropuisto ja ametistikaivos


Teimme vähän ex tempore -kesälomaretken Nuuksion poropuistoon viime lauantaina. Olen aikaisemmin käynyt täällä kahden isomman pojan kanssa nelisen vuotta sitten (lukaise tästä), ja oli hauskaa tulla uudestaan tuntemaan Lapin taika täällä etelässä.

 

Puistossa on seitsemän poroa, ja ne ovat hyvin tottuneet ihmisiin. Innokkaasti tulivat katsomaan, onko jäkälää jaossa. Perhelippuun kuului hyvän kokoinen jäkäläsanko ja jos ruokkimisintoa riitti, lisää sai ostaa pikkuhinnalla (3€/sanko).


 



Lapset ovat oikein tehokkaita ruokkijoita, joten tässä yhteistyökuviossa jäkälä hupeni nopeasti.

 

 

Jeriel oli riemuissaan! Jokaisen suupalan antamisen jälkeen hän hihkui innosta.


 

Myös isommat tykkäsivät porojen syöttämisestä ja silittelystä. Alkavat olla jo sen verran isoja, että osasivat jo nauttia hetkestä sen sijaan, että vain kiireellä tarjosivat jäkälää "ahneille" poroille.

 


 Puistoa asuttaa härät Niila ja Usva sekä vaatimet Taika, Lumi, Nella, Tähti ja Helmi. Helmi on valkoinen ja jäänyt pienikokoiseksi. Luonnossa valkoinen poro selviää heikommin, mutta toisaalta tuo onnea tokassa. Helmi on ihanan ihmisläheinen poroneiti. 

 


Poropuisto on kesällä auki yleisölle vain lauantaisin klo. 12-15.


 


Uutuutena viime kertaisesta puistoon on tullut lisäksi ametistikaivos.

 

 

Lisämaksusta puistossa pääsee kaivoslatoon kaivamaan itselleen oman onnenkiven, kotimaisen raaka-ametistin.

 

 

Kaivosjutut kiinnostaa tällä hetkellä kovasti näitä alakouluikäisiä poikia, joten ostin heille myös kaivospassit. Kaivoselämys ei ollut liian helppo, vaan pojat saivat huhkia kunnolla hakkujen kanssa. 


 

Lopulta jalokiven löytäminen oli palkitsevaa. Seurueen muut jäsenet pääsivät auttamaan, ja ametisteja sai etsiä mielin määrin - ametisteja tosin sai lunastaa kotiinviemisiksi vain yhden/passi. Mukaan sai myös aitoustodistuksen.

 

Pojat löysivät useamman ametistin, ja valitsivat itselleen niistä kauneimmat. Positiivista energiaa säteilevä ametisti suojaa harmilliselta säteilyltä, auttaa elämän muutoksissa, sisäisen rauhan saavuttamisessa, koti-ikävässä, keskittymisessä ja tyynyn alle laitettuna myös levollisen unen saamisessa.

   


 

Lopuksi seurusteltiin vielä pieni hetki porojen kanssa, ja paistettiin tikkupullaa ulkotulella.



Elämykseen sisältyi kahvi, kaakao tai muu juoma sekä tikkupulla hillon kera.

 

Meillä oli ihana päivä. Perhelipun hinta (2 aikuista, 2 lasta ja alle 3-v. ilmaiseksi) oli 60€ ja kaivospassi 25€/kpl. Lisäjäkälä 3€/sanko. Elämys sopii hyvin kenelle tahansa, etenkin, mikäli itsellä ei ole mahdollisuutta matkustaa pohjoiseen.

Aukioloajoista, hinnoista ja kaikesta muusta katso kohteen omat nettisivut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti