Nuuksion Poropuisto


Poropuisto Espoon Nuuksiossa kuuluu elämyskohteisiin, joista en ollut aikaisemmin edes kuullut. Toki melko harvakseltaan käydään Espoossa etäisyyksien vuoksi, emmekä siten ole niin perehtyneet myöskään alueen tarjontaan. Siksi tämä olikin hauska löytö, ja vaikka ylitti meidän tavanomaisen kipurajan hinnassa, niin kävimme silti kokemassa ainutlaatuisen tunnelman porojen ruokkimisesta ja tikkupullan paistamisesta kodassa.
 
Kuten sanoin, hintaa elämyksellä oli. Nuorempi pojista pääsi vielä ilmaiseksi, mutta 5-vuotias maksoi jo 10€ ja oma pääsyni kustansi jopa 20€. Ei otettu nyt isiä mukaan, ja säästettiin siinä hyvä siivu hinnassa. Lisäksi lisäjäkälä poroille maksoi muutaman euron pussi, ja pari ekstra-annosta oli melkeinpä pakko ostaakkin, niin mieluisaa oli poronhoito poikien mielestä.:) Sanoisin siis, että kertaluontoisena elämyksenä hinta on ok sellaiselle, joka juuri tämänkaltaista kokemusta arvostaa.


Ihanat porot odottivat innokkaina jäkälää. Aluksi Miksua jännitti syöttäminen, vaikka poro ei pure:) Kivaa luontosuhteen rakentamista siis, kun lapset tutustuivat kivalla tavalla elikoihin, joita ei juuri muuten täälä pääkaupunkiseudulla näe! Pojat kyselivät paikan "tädiltä" poroista yhtä sun toista, ja ihmettelivät sitäkin, miksi joulupukin porot ovat tulleet tänne kesänviettoon.


 


Porot olivat ihanan innokkaita, taisi olla herkkua:) Daniel kävi ostamassa lisäannoksen.

 

Kun lapset vihdoin malttoivat pitää taukoa porojen ihastelusta, käytiin kodassa paistamassa tikkupullat. Olisi toki voinut ottaa myös valmiiksipaistettua, mutta taisi olla ensimmäinen kerta meille, että paistetaan pullaa tikun päässä, joten tartuttiin tilaisuuteen. Mehua ja kahvia nuotiolla paistetun tuoreen pullan kanssa, ja ihana tunnelma porontaljojen päällä hämärässä. Ei nuo pienet vielä osaa ihan nauttia rauhallisesta tunnelmasta, mutta siihen olisi muuten ollut hyvät puitteet;)


Kun saatiin pullat kypsytettyä ja pidettyä pieni herkkuhetki, niin otettiin vielä toinen ekstra-annos jäkälää (jota Mikael muuten toistuvasti kutsui "käpäläksi"). Porot kuulivat paperipussin rapinan, ja tulivat pian syöttöpaikalle.
Tosi kiva paikka, ja vaikka olimme kesän avauspäivänä liikkeellä, niin meidän lisäksi paikalla oli vain kaksi henkeä. Olihan sekin ihanaa, että saatiin niin henkilökohtainen kokemus! Pojat tutustuivat ja tykästyivät myös henkilökuntaan kovasti, lähtiessä Daniel voivotteli ihan ikävääkin!:D

Kiva kokemus, ihana paikka! Mikäli aikaa olisi ollut (matkoihin meillä meni kuitenkin jo reilu pari tuntia julkisilla), oltaisiin ihan varmasti tutustuttu Nuuksioon enemmänkin. Lähellä olisi mm. Luontokeskus Haltia. Täytyi kuitenkin jättää toiseen kertaan.

Mikäli vastaavia mahdollisesti vähemmän tunnettuja elämyskohteita tai nähtävyyksiä tulee mieleen, niin vinkkaa meille, saatetaan lähteä koeajolle!:)

2 kommenttia:

 1. Kivankuuloinen kokemus! En ole koskaan ennen kuullut tuosta paikasta. Minusta myös julkisilla liikkujana Nuuksio tuntuu kaukaiselta paikalta mutta joskus pitäisi kyllä sinne reissata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kommentoit^^ Tuntuu kyllä hassulta, että tästä ei enempää puhuta, aika mainio paikka mielestäni:)

   Jospa lomalla olisi sitten aikaa seikkailla matka-ajasta niin välittämättä<3

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.