lauantai 31. elokuuta 2019

Lasten RING - oopperaa lapsille Musiikkitalossa

  

Kävin lasten kanssa katsomassa Lasten RINGin Musiikkitalossa. Ostin perhelipun, mutta lopulta mies jäi pienimmän kanssa kotiin ja bonuslapsi tuli minun ja isompien poikien kanssa seuraamaan oopperaa.

Lasten RING tiivisti massiivisen Nibelungin sormus -teoskokonaisuuden koko perheelle soveltuvaksi reilu parituntiseksi elämykseksi. Alunperin esityksiä piti olla kaksi, mutta suuren suosion myötä Ring sai lisänäytöksen.


Sormus-tetralogia on neljästä oopperasta (Reininkulta, Valkyyria, Siegfried ja Jumalten tuho) koostuva sarja ja Richard Wagnerin pääteos. Nyt näimme sen yhdellä istumalla. (Tai kahdella, jos väliaika lasketaan😃)


Ennen näytöksen alkua Alalämpiössä kuultiin Anni Elosen pitämä teosesittely (- Itse ooppera esitettiin Konserttisalissa). Virittäydyimme tunnelmaan mm. kääpiö- ja jättiläisnäkökulmista.

 

RINGin kiehtova tarina kietoutuu mystisen Nibelungin sormuksen ympärille, jonka kaikki haluavat omistaa, sillä sormuksen avulla voi hallita maailmaa. Sormus toi kuitenkin mukanaan kirouksen. Jumalia ja mytologisia hahmoja sisältävä tarina imaisi kyllä mukaansa niin lapset kuin aikuisetkin.

 

 

Visuaalisesti näyttävä ja musiikillisesti korkeatasoinen oopperateos esitettiin suomeksi, ja seuraamisen helpottamiseksi se oli myös tekstitetty. Mahtavaa, että tämä ooppera oli saatu Musiikkitaloon ja Juhlaviikkojen ohjelmaan!

Lapset pitivät esityksestä suunnattomasti, ja sitä onkin muisteltu pitkin syksyä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti