torstai 8. elokuuta 2019

Haltialan auringonkukka- ja hernepellot


Haltialan tilan vieressä kasvaa ihana auringonkukkien täyttämä pelto. Kukkia saa paitsi ihailla, myös kerätä omaan käyttöön (max. 10 kpl - jotta mahdollisimman moni saa näistä iloa).


Korkeiden kukkien meri on mielenkiintoinen seikkailupaikka lapsille. Vielä niiden sekaan ei sentään päässyt piiloutumaan!

Me poimimme kodin koristukseksi kaksi kukkaa.Kukat ovat varmaankin nyt melko lailla kauneimmillaan. Ötököitä niissä tosin riitti.
Meillä oli haikea retki, sillä seuraavaksi alkaa jo taas arki. Syksy saapui, ja esikoinen aloittaa koulutien, ja myöhemmin syksyllä partion. Keskimmäisellä alkaa metsäviskari, joten ihania retkiä on tiedossa päiväkodissakin. Nuorimmainen saa vielä hengailla kotona jonkin aikaa.:)


Samalla retkellä käytiin hernepellolla, joka sekin Haltialan tilalle johtavan tien varrella. Palkoja sai hieman etsiä, mutta maistiaisiksi asti niitä löytyi. Myös herneitä sopii kerätä omaan käyttöön "pellolla syötäväksi", eli niin, että muillekin riittää. (Yleiset pellot on merkitty opastein!)

 

 

Hyvältä maistui! Nämä kaikille avoimet pellot ja puutarhat ovat niin ihana juttu ja pienellä vaivalla iso elämys lapsille. Kiitollinen saa olla tällaisesta rikkaudesta kotikaupungissa. 


2 kommenttia:

  1. Missä tää on? Tarkka sijainti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laamannintien varressa molemmat pellot:) Haltialan tilan suunnasta saavuttaessa kukkapelto on vasemmalla Vantaanjoen vieressä (parkkipaikan lähellä) ja herneet löytyi toiselta puolen tietä, oikealta. Välimatkaa näillä oli jonkin verran, ja hernepeltoa pitää osata etsiä, kun kyltti on pieni ja kasvusto matalaa.

      Poista