sunnuntai 21. heinäkuuta 2019

Vasikkasaari


Tutustuimme meille uuteen saarikohteeseen, Vasikkasaareen. Kätevä vesireitti Hakaniemestä kulki Suomenlinnan ja Vallisaaren kautta Vasikkasaareen ja takaisin, ja reitillä voi myös saarihypellä. 

 


Päivä oli aurinkoinen, mutta tuulinen. Menomatkalla, kun matkustajia oli enemmän, pysyimme sisätiloissa. Illalla viimeisellä paluulinjalla nautimme hetken meri-ilmasta kannellakin.


Rattaat sai mukaan veneeseen, ja saarella pääsi niillä välttävästi liikkumaan. Suosittelen kantovälinettä ja vaunujen jättämistä parkkiin. Kartta löytyy laiturilta tultaessa polkujen risteyksestä. Siihen kannattaa tutustua, sillä opasteita ei ainakaan meidän vierailun aikaan vielä muualla ollut.

 

Vasikka areenalla oli mm. ränsistyneitä leikkivälineitä. 

 


Levähdys/eväspaikkoja löytyyLapset jättivät kädenjälkensä rantakallioon. Ainakin hetkeksi.


  


 
 

 Saaressa liikkuessa on syytä huomioida, että sielä on myös yksityisiä kesämajoja.


 

Reittejä ei ollut vielä juurikaan merkitty. Jonkinlainen polku maastossa erottui, mutta kun missattiin alussa saaren kartta, niin aika sokkona seikkailimme ympäriinsä.


 
 
 Vessat löytyy myös.


 


  

Magein juttu taisi olla vanha öljysäiliö. Pojat muistivat Öljysäiliö 468:n, (jota myös merimaisemassa katseltiin) ja tämä elämys vertautui siihen kivasti.
 

Säiliössä oli hauska kaiku.


Pieni rannantapainenkin löytyi. 

 Mielenkiintoinen seikkailu kauniissa saaressa - tullaan mielellään katsomaan, miten tämä lähivuosina kehittyy. Erityisesti kiinnostaa, mitä käyttöä näyttämöllä on, ja kehittyykö nyt lähinnä romuvarastolta näyttänyt Vasikka-areena jotenkin.
Saaressa tänä kesänä retkeileviä pyydetään ottamaan omat eväät ja vesipullot mukaan sekä mahdollisuuksien mukaan viemään roskat mantereelle kierrätettäviksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti