tiistai 16. heinäkuuta 2019

Helpoimmat diy-saippuatSaippua on itsetehdyistä lahjoista sinänsä kiva, että suurin osa sitä käyttää (toki joillain on erilaisia rajoitteita ja laatuvaatimuksia), ja erilaisten saippuoiden tekoon on rajattomasti mahdollisuuksia. Saippuaa voi värjätä ja maustaa, ja sen voi valmistaa erilaisiin muotteihin yms. Enemmän aiheesta kiinnostuneille on vaativampia saippuareseptejä, mutta myös aloittelija ja vähemmän perehtynyt voi tehdä omat saippuat helposti valmiista saippuamassasta. 

Näissä on käytetty ainoastaan kirkasta sulatettavaa saippuamassaa, jota saa askartelukaupoista.Sulatin massan sellaisenaan vesihauteessa, ja kaadoin ensin hieman sellofaanipussin pohjalle. Hieman jäähtyneen massan päälle asetin pikkuisen muovikalan, ja kaadoin lisää saippuamassaa. Suljin pussia sen verran, että saippua jäähtyy haluamaani muotoon.

 

Ajatuksena tässä siis se, että saippua on vettä, ja pussissa on akvaariokala. 

Lapsille tällainen yllärin sisältävä saippua on kiva, kun joka käsienpesu vie lähemmäksi lelun saamista vaikkapa leikkeihin. Vinkkinä niille, joilla on vaikeuksia saada lapset pesemään käsiään! ;)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti