maanantai 15. heinäkuuta 2019

Lego Ninjago -juhlat


5-vuotiaan kaveri- ja sukulaissynttärit vietettiin Lego Ninjago -teemalla. Samalla edelliset olivat läksiäiset ja jälkimmäiset tuparit. Kaverisynttärit vietettiin siis melkeinpä muuton keskellä, ja esimerkiksi lasten lelut oli legoja lukuunottamatta jo pakattu sivuun.


Herkuissa ja koristeissa käytin sekä ninja- että legoelementtejä, mutta pääasia oli helpolla selviäminen. Mokkapalat taipuivat legopalikoiksi, kun pintaan asetteli suklaalinssejä. Eri värisiä kuorrutteita ja karkkeja voi tietenkin käyttää, jolloin pöytään saa lisää legoille ominaista värikkyyttä.


Legopalikoita tein paitsi sokerimassasta kakun kylkeen, myös sulatettavasta karkkimassasta muffini-koristeiksi. Silikoniset muotit oli tässä näppärät. Kakusta tuli helppo lego-ukon pää. Harmittaa vähän, että meni kiireeksi sen kanssa, sillä maalatut kasvot olisi olleet kivemmat, tai vähintään olisi voinut käyttää enemmän aikaa massayksityiskohtien hiomiseen:D No kasvot ne on silti:)


Karkit ja sipsit oli tarjolla legon omissa säilytysastioissa. 

 

Oikotien juhlapöytään tarjosi valmiit sitruunamuffinit, joihin tein itse tuorejuustokuorrutteen ja koristeet. Kiinalaisen uuden vuoden vuoksi kaupasta sai onnenkeksejä, joten niitäkään ei tarvinnut itse väsätä.


 

Meidän ninjat ei pahemmin ole sushista piitanneet, mutta entäs karkkiversiona?


Vaahtokarkki-riisimuromassaa ja makeisia.


Karkkinauhaa bambutikuissa.


Olin askarrellut ninja-ukkoja sokerimassasta, mutta niille ei löytynyt paikkaa ensimmäisestä kemupöydästä. Ison version Lloydista, eli vihreästä ninjasta, laitoin kuitenkin kakun päälle pitelemään kynttilöitä.


Neliön malliset lautaset haluamissani väreissä löytyi lopulta Juhlakaupasta. Mustista serveteistä taittelin ninjojen heittotähtiä. 

 

Seuraavat juhlat meni myös vielä kotiutuessa uuteen kotiin, joten helpolla piti päästä silläkin kertaa. Tein valmiista murotaikinasta legopalikkakeksejä.


Ja dipattavista kasviksista tuli liekehtivä lohikäärme.Appelsiinimehu tarjoiltiin kannusta, johon askartelin silmät ja suun. Jäätelökakku kuvasi jääninja Zanea. Jäätelömassan tein itse ja jäädytin sen legomuotissa. Yksityiskohdat sokerimassaa.

 

Kakku on sankarin lempparivärinen legopalikka. Tähän sain askartelemani ninjahahmot laitettua, mutta kynttilää pitelee ihan oikea legoukko.Synttäriohjelmassa oli riehumista. Leluja ei tosiaan juurikaan ollut legoja lukuunottamatta, mutta halukkaat pääsi vaikka askartelemaan.


Oman legoukon voi värittää, tai sille voi leikata ja liimata ninjavaatteet.
Kuvan isot legopalikat on tehty erilaisista pahvilaatikoista ja suikaleista Pringles-purkista. Nämä on päällystetty värikkäillä kreppipapereilla, ja olivat kivat legojuhlan koristeet ninjago-ilmapallojen lisäksi. Ontoissa nupeissa oli sitä paitsi sisällä yllärinä legopalikoita;) 

Lordi Garmadonista tuli narupinjata. Sen kun kukisti, niin sai kerätä itselleen legopalikoita ja ninjatikkareita.

 


Yhden lapsen valmis askartelu!


Vanhoista vahaliiduista sulatin legomallisia sateenkaariliituja. Osa meni lapsille kotiinvietäväksi.


 

Pallomeri muuttui legomereksi. Duplojen seasta saattoi löytää ylläreitä.


Pienissä pussukoissa oli itse rakennettavan menopelin osat. Muutama kokosi omansa jo juhlissa ja loput veivät kotiin mennessään.


Askartelin erivärisiä legon mallisia kartonkirasioita, joissa oli pieni ylläri sisällä. Lisäksi esim. legomerestä löytämänsä auton osat mahtui rasiaan.Jokaisessa oli siis pari väriliitua ja osat omaan legofiguuriin, sekä legolle kahvimuki juhlan kunniaksi.Kuvassa vielä vieraiden kotiinviemiset: legoaski, lapsen oma askartelu, legofiguuri, menopelin osat, väriliituja ja onnenkeksi. Figuurin osia hain PiiPoo:sta irtomyynnistä. Valikoin ne itse valmiiksi ja pistin osat rasioihin, mutta jos juhliin kaipaa ohjelmaa, niin voisi olla hauskaa istuttaa lapset rakentamaan omat figuurinsa irtopalikoista ihan itse.

 

5-v. ninja oli onnessaan ekoista kaverikemuistaan, ja hyvät oli synttärit sukulaisille ja tuttavillekin. Kiitos ihan mahtaville vieraille!

________________________________________________________________________________Bonuksena kakkukoristeluvinkki: Ninjat sokerimassalle piirrettynä ja sokerista elementtikoristeet. Tämän kakun tein puolison ystävän lapselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti