perjantai 5. heinäkuuta 2019

Pitkäkoski ja rinnelehdon luonnonsuojelualue


Vapaapäivämme koostuu monesti ulkoilusta lähiympäristössä. Siinä riittääkin tutkittavaa, sillä asumme ihan Keskuspuiston tuntumassa.

 

Minusta on mukavaa seikkailla suunnitelmattomasti, lähteä vieraille poluille, ja yllättyä siitä, mitä kulman takaa löytyy. Lasten kanssa täytyy tietenkin varautua väsyyn ja nälkään yms., mutta kun varusteet on kunnossa, niin seikkailumieltähän ipanoilla riittää.


Ensimmäinen retkemme Pitkäkoskella oli ihan sattuman kauppaa. Tarkoitus oli viedä lapset pullalle Pitkäkosken majalle, mutta se on tietenkin kesän suljettuna (Google ei tiennyt). Lähdettiin sitten katselemaan ympärillemme, ja löydettiin niin kauniita maisemia, että tultiin tänne poikien kanssa vielä uudestaankin retkeilemään.

 

Ensimmäisellä retkellä tutkimme kosken Vantaan puolta, ja seuraavalla kerralla myös Helsingin puolta. Kuvat tässä on alueittain.


 Kosken molemmilla puolin on rehevää kuusivaltaista lehtoa. Kuusten lisäksi siellä kasvaa pähkinäpensaita, lehtokuusamaa ja näsiää sekä värikkäitä lehtokasveja.


 
 

Tämä korkeiden kuusien muodostama tunnelmallinen kuja oli ihan lempparilöytö tällä retkellä. Maisemat oli muutenkin aivan ihania, mutta kuusikujalla täytyi käydä kuvaamassa pienimmäinen vielä toisenkin kerran.

 

 Seuraavan retken aloitimme Helsingin puoleiselta alueelta, mistä on myös seuraavat kuvat.


Luonnonsuojelualueen ympäröi ihana aita.Pääosin täälä kulkee rattailla vaivatta. Toki portaita on jonkin verran, mutta usein ne pystyy kiertämään.

 

Suojelualueen lisäksi seikkailtiin hieman muillakin reiteillä, kunnes totesin, että ei kannata haukata liian suurta palaa, vaan palataan toisella kerralla mm. korpipolulle,


Onko Keskuspuisto tullut tutuksi? Parhaat vinkit otetaan ilolla vastaan! Olemme melko tuoreita naapureita, joten ympäristöntutkiminen on vielä aika alkutekijöissään.:)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti