maanantai 20. elokuuta 2018

Heinäkuun lomakooste


Meidän lyhyt alle kahden viikon kesälomareissu koostui aika monesta isommasta ja pienemmästä elämyksestä. Ensin kävimme Muumimaailmassa, josta ajelimme Uuteenkaupunkiin Pakkahuoneelle munkille ja viemään kukkasia lasten isoisän haudalle.


Jatkoimme vielä matkaa iltaa myöten Kristiinankaupunkiin mummolaan.Kristiinankaupungissa kesäloman parasta antia on camping-alue, jossa uitiin ja leikittiin rannalla ja syötiin ehkä maailman suurimmat irtojäätelöt.


Uiminen oli muutenkin lähes jokapäiväistä - jos ei käyty rannalla, niin pulahdettiin tädin luona altaaseen.


 

Mummolan pihaan pystytimme yhdessä teltan. Sisällä oli niin kuuma öisin, että nukkuminen oli mukavampaa ulkosalla. Ja onhan telttailussa aina vähän seikkailufiilistä, vaikka ei pihaa kummoisempi retki olisikaan.

 


Tädin puoliso vei isommat lapset isin kanssa kalaan. Harvinainen mahdollisuus meille kalastusta harrastamattomille "stadilaisille", ja todella tärkeä kokemus innokkaalle kalamiehenalulle! Muutaman kerran ollaan ongella käyty, mutta saalista ei olla saatu (jos ei viime talven pilkkisaalista lasketa).   


Tällä kertaa sitä saalista kuitenkin tuli!

  


Mummolassa saatiin sitten valmistaa ihan itse pyydettyä kalaa:)


Muita lomamme kohokohtia oli vierailu Merikarvialla Koivuniemen Herran MuuMaassa, marjastus- ja uintiretki Pyhävuorella, (jossa myös Susiluola) sekä retki Kaskisten majakkasaareen.Kävimme tosiaan paljon uimassa, ja kokeiltiin joka kerta eri rantoja. Yhtenä iltana lähdimme iltauinnille Metsälän Pikku-Santajärvelle sekä Iso-Santajärvelle.Tuulivoimapuisto loi mielestäni upean kontrastin järvimaisemaan. 


Muuten oleskeltiin mummolassa, syötiin kypsimpiä marjoja puutarhassa, leikittiin pihaleikkejä ja grillailtiin. 
6-v. rakennusmies rakenteli pihalle linnaa, ja heppatyttö kepparirataa. Lopulta lähdimme Porin Kirjurinluodon ja Tampereen Pikku Kakkosen puiston (ja sairaalavierailun) kautta kotiin.

Tavallaan säät olivat meidän lomalle suotuisat, mutta toki helteistä oli haittaakin. Ihan kaikkea suunniteltua ei voitu toteuttaa kuumuudesta ja kuivuudesta johtuen.


Oli kyllä ihanaa, että kerrankin ehdittiin ottaa lomareissussa rennosti pitkistä matkoista huolimatta, ja viipyä useampi yö sekä tavata useampia sukulaisia. Lapset olisivat tietysti viihtyneet mummolassa pidempäänkin<3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti