Muumimaailma


Meidän tehokesäloma meni maakuntamatkaillessa, ja ihan ensimmäisenä kohteena meillä oli Muumimaailma Naantalissa. Viimeksi kävimme muumien luona n. neljä vuotta sitten, jolloin nuorin oli vasta puolivuotias. Silloin 2,5-v. esikoiseni jätti viimein tuttinsa Muumimamman tuttikattilaan, ja niin uskomatonta kuin se onkin, kohta eskariin asteleva poika muisti ihan itse tuon varhaisen elämänsä merkkihetken!

 

Lapset innostuivat muumiretkestä, ja paria päivää ennen reissua meillä katsottiin useampi jakso Muumilaakson tarinoita ja leikittiin muumi-leluilla. Perillä oli hyvä fiilis päällä, ja into päästä seikkailemaan etenkin poliisiasemalla ja etsiä mörköä ja hattivatteja. Haisuli on myös yksi lemppareista, joten oli hauskaa heti alkuun nähdä näytelmä, jossa oli kyseisen tuhmurin lisäksi poliiseja, omituisia rikoksia ja muuta jännittävää. 


 

Lapset kehuivat näytelmää tosi hassuksi!Satukohteista aivan ensiksi seikkailtiin muumitalossa. Nuorimmainen halusi leikkiä, mutta eipä tuolla kamalasti leikittävää ollut - tutkittavaa toki.

 

 

 


Hillokellarissa oli sentään hiiri!Hahmot on toki yksi koko puiston parhaista puolista. 
Haleja ja hauskoja juttuhetkiä!

 
 


Nuorimmaisen mielestä Muumipeikon talo oli hauskin. Tätä ei vielä viime kerralla käydessä ollutkaan. 

 


6-v:n lempparit oli tietty palo- ja poliisiasema! Niin, ja Satupolku! 

 


Satupolun varrella luimme tarinaa kirjasta, ja kuljimme läpi jännittävien paikkojen.

 

 


Tapasimme myös noidan, Alisan ja Tiuhtin ja Viuhtin. Leikittiin yhdessä Pää-olkapää-peppu-leikkiä ja jatkettiin sitten seikkailua.

 Pikkuinen oli uhannut antavansa mörölle pusun tavatessa, mutta huh, eipä se onnistunut. 

 

 Jännittävän tarinan läpi kuljettuamme ja kiipeiltyämme Yksinäisillä vuorilla, leikimme tovin uimahuoneella ja Hemulin kodissa, sekä jättikurpitsassa.

 


  

Uitettiin veneitä ja leikittiin Muumipapan laivassa. Tuutikin kanssa pääsi askartelemaan rannenauhoja aivan Merenhuiskeen vieressä.  


Aurinko paahtoi koko päivän, ja pieni mies otti tarpeellisen tauon Hosulin kanssa. Taisi kysyä, miksi hänellä oli niin hassu hattu!


 

Sillä välin isoveljensä leikki ja piirteli!

  

 

Niiskun koti oli aika jännä myös. Hieman enemmän kaipaisin kyllä näihin sisältöä:)
 

Paljasjalkapolun ja Nuuskamuikkusen leirin kautta menimme hetkeksi huilipuistoon. Päivä oli ollut jo pitkä, mutta vielä oli isoimman lapsen suosikkijuttu - uimaranta - käymättä. Matkalla uimarannalle saatiin vielä halata hahmoja - eskarilainenkaan ei voinut ujoudestaan huolimatta kieltäytyä Nipsun halauksesta! (Muut hahmot saavat häneltä ihan korkeintaan yläfemman, jos sitäkään)

 Rannalla kahlailtiin tovi. Virkisti mukavasti itse kutakin laittaa varpaat hetkeksi viileään veteen.

 


Ihan lopuksi katsoimme lohikäärmenäytelmän teatteri Emmassa, ja haettiin tikkarit kotimatkalle.


 Päivä oli raskas, sillä helle oli kova, ja tekemistä kamalan paljon. Harmittaa myös vähän, että emme lainkaan ehtineet tutustua Naantaliin muuten - meillä kun oli pitkä ajomatka takana ja vielä edessäkin. Kaikilla oli kuitenkin mukavaa, ja ehdimme kyllä nauttia ajastamme Muumimaailmassa leikkien ja ihmetellen, ja saimme kamalasti taas mukavia yhteisiä muistoja. Nuorimmaiselle Muumimaailma oli paras juttu tänä kesänä - ainakin toistaiseksi.:)

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.