Sälgrundin majakka


Sälgrundin majakalle järjestetään harvakseltaan yleisökyydityksiä, ja kerrankin tilaisuus sattui kohdille, ja pääsimme tutustumaan Kaskisen luotsiasemaan. (Toki myös venetaksikuljetukset alueelle onnistuu asiakkaan omien aikataulujen mukaan.)Sälgrundin saari sijaitsee Kaskisten edustalla alle kilometrin merimatkan päässä Kalasatamasta. Yleisökuljetus maksoi aikuiselta 10€ ja lapselta 5€, ja sillä kuljettiin sitten molempiin suuntiin.


 

Itse majakan lisäksi saarella on upeaa luontoa. 

Vanhalla luotsiasemalla voi yöpyä majoitustiloissa. Kahvilakin oli auki.Yö majakkasaarella olisi varmasti hieno elämys. Toki majakka on hieno ja ihmeellinen päiväsaikaankin. Lapset olivat kovin innoissaan, ja kävimme tietysti myös majakan sisätiloissa.

 

 

Majakkaan sisälle tarvitsimme oppaan, ja lamppuhuoneeseen ei sääntöjen mukaan saa mennä. Pitkät portaat kiipesimme ylös ja alas, ja katselimme ikkunoista maisemia - lapset ilmaiseksi ja aikuiset 6€ hintaan! 😅

 


Sälgrundissa on ollut merimerkki jo 1700-luvun alussa, ja Suomen ensimmäinen petrolikäyttöinen majakka rakennettiin "Hyljeluotoon" vuonna 1875. (Majakassa loistaa nykyisin sähkövalo.) 

Luotsiasema oli toiminnassa aina vuoteen 1985 saakka, jolloin uusi luotsiasema Kaskisten saaren eteläkärjessä otettiin käyttöön. Saarella kasvaa mm. tyrniä.Lapset kiipeilivät innoissaan rantakallioilla ja etsivät aarteita.
 

Sade-ennusteista huolimatta päivä oli jälleen turhankin kaunis! 

Avoimista ovista huolimatta saarella ei ollut suurta väentungosta, joten retki oli mukavan rauhallinen. Väkeä toki kulki tasaisesti, mutta ruuhkaa ei syntynyt.

 
 
  

 Kahvilassa nautimme vielä pullaa ennen lähtöä.Laiturilla katseltiin kalaparvia paluukyytiä odotellessa.
Sieltä meitin paatti saapuikin:) 

 

Sälgrundissa vietettiin kiva kiireetön retkipäivä kauniissa saariluonnossa!


Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.