perjantai 24. elokuuta 2018

Skidit festarit '18

Vihdoin ne oli, nimittäin Skidit Festarit! Viime vuoden festareiden jälkeen pojat vannottivat kertomaan heti, kun on taas "skivit festarit", ja reilun vuoden odotus palkittiin lauantaina. 

Ehkä jopa entistäkin parempi festivaali seikkaili nyt sokkeloisissa sisätiloissa, terasseilla ja pienellä sisäpihalla suuren ulkoalueen sijaan. Sama luovuuteen ja leikkiin innostava meno kuitenkin säilyi, ja oikeastaan korostui entisestään. Tilat jo itsessään ovat jännittävät, mutta ei voi olla ihastelematta sitä, millä tavoin niitä voikaan lastentapahtumassa käyttää!


Kävimme ohjelmaa etukäteen läpi, ja pojat tiesivät erittäin hyvin, mitä ainakin haluavat tapahtumassa tehdä. Odotetuimmat jutut oli supersankarikoulu, "ei-saa-koskea-lattiaan-huone", mörkötunneli, legoleikit, merirosvolaiva ja pahvikaupunki. Ja mocktailit ja ränniautot tietenkin!

 

Itse vietin päivän lipunmyynnin apuna, joten lapset seikkailivat isin kanssa (kuvat ©Mikko). Vaikka tällä kertaa en itse henkilökohtaisesti ollut mukana touhuissa, niin näin päivän todella onnistuneeksi. Lapset kertoilivat kilpaa kaikesta kivasta, mitä olivat päässeet tekemään aina kun kohtasimme päivän mittaan. Eivät edes ehtineet kinastella puheenvuoroista, kun puhuivat toistensa päälle innostuneina.


 


Lapset askartelivat hienot naamiot, ja ihan oikeasta supersankarista sain kuulla jänniä tarinoita jälkikäteen.

 


 

Koska yksi odotetuimmista jutuista oli viime vuodelta tuttu mocktailbaari, niin hieman harmitti, että tällä kertaa pojat eivät päässeet sekoittamaan juomiaan itse. Noh, maistui ne hyviltä silti!

 

Muskarissa pääsi myös kokeilemaan hieman harvemmin vastaantulevia soittimia!

 


Pahvinen kaupunki oli etenkin esikoisen mieleen. Hän sentään "työkseen" rakentaa pahvista itsekin. Hieman kyllä jännitin, millaisiin viritelmiin tämä pahvimaailma rakennusmiehen vielä inspiroi...

 

 

Leikkiä täytyi jokaisessa talossa. Ja autossa!

 

 


Sateenkaaribaari tarjosi ihania herkkuja omatekoisiin vartaisiin, ja näitä pojat tulivat minullekin esittelemään! 

 

Merirosvohommat kuitenkin oli se, mistä juttua riitti kaikkein eniten! Kuulin, että laivassa oli oikeita merirosvoja leikkejä elävöittämässä. Aarteesta käytiin taistelukin, jos nyt voin lasten juttuja uskoa;)

 

Kaikenlaista muutakin kivaa kuului festaripäivään, kuten musiikkia ja näytelmää. 

Isin mielestä parasta oli, kun ei ollut pahemmin jonoja, ja muutenkin kaikki meni jollain tapaa enemmän lasten kuin aikuisten säännöillä. Lapset saivat hyvin vapaasti leikkiä ja osallistua, ja siten myös aikuisilla oli ehkä rennompaa lapsia seuratessa ja ohjatessa.


Kyllä, olisin kovasti halunnut olla itsekin mukana - niin kivalta kaikki näytti ja kuulosti!:D
Seuraavaksi odotellaan sitten innolla Skidilän aukeamista Annantaloon lokakuussa. (Lisää lasten omasta kahvilasta esim. täällä)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti