torstai 2. elokuuta 2018

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha


Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha kuuluu omalla listallani niihin kohteisiin, joissa on pitänyt käydä jo vuosia, mutta jotka on aina kuitenkin jääneet myöhemmäksi ja myöhemmäksi. Osaltaan siksi, että tänne on niin helppo tulla, että voi hyvin tulla myöhemminkin. Toki olen ulkopuutarhaa kiertänyt joskus aikaisemminkin, mutta viimein kävimme lasten kanssa, ja kasvihuoneissa.

Lasten kanssa on ihana kiertää kaikenlaisia kohteita, sillä ovat niin avoimesti kiinnostuneita kaikesta. Ja vaikka ei niin kauhean syvällisesti aina kiinnostaisi, niin uteliaisuutta on silti sen verran, että saavat aina jotain irti kohteesta kuin kohteesta.

 


Lapset löysivät joka huoneesta kiinnostavia juttuja, ja pitivät kierrosta kasvihuoneissa ihan seikkailuna. Aavikot ja sademetsät kierrettiin jännityksellä, ja taisi jossain kasvien välissä kiemurrella mielikuvituskäärmekin.


 
Jättilumpeet oli ehdottomasti jännin kasvi! Kovasti olisi poikia kiinnostanut sellaisen kyytiin mennä, kun näkivät kuvan aikuisesta istumassa lumpeenlehdellä.

  


 


 

Myös "Saintpaulia-huoneen" afrikkalainen vuoripuro oli lasten mieleen.


 

Kierreltiin tietenkin ulkopuutarhat myös. Lapsista oli hauskaa, kun puutarha muistutti hieman labyrinttia polkuineen. Aurinkoisen ja avaran puutarhan lisäksi puistossa oli huomattavan varjoisia alueita, ja esikoinen heti mietti, että isikin olisi viihtynyt sielä.

Kauniiden kukkien ihastelun ja tuoksuttelun lisäksi puutarha tarjosi muutakin pientä puuhaa.

 

 

Esimerkiksi tasapainoharjoittelua ja piilosleikkiä:)
 

Aistipuutarhassa paljasjalkapolkua, haistelua, maistelua yms.


Puutarha on ihanan monipuolinen ja kutsuva. Voisi hyvin tulla viettämään aikaa eväidenkin kanssa, ja rauhalliseen tahtiin kierrellessä täälä saisi kyllä aikaa kulumaan reilustikkin.

Lisätietoja tästä linkistä.

 

1 kommentti: