keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Vappushokkelo -18

Tänä vuonna kävin Mikaelin kanssa Vappushokkelossa Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa. 

Viimeksi kävimme perinteikkäässä tapahtumassa neljä vuotta sitten, vaikka aina se on sellainen ykkösvaihtoehto ollut. Vapun keli ei tälläkään kertaa houkuttanut lähtemään ulkoilmatapahtumaan, mutta Mikael innostui tämän vuoden teemasta, joten lähdettiin kuitenkin - tuulta ja sadetta uhmaten.


Shokkeloradan teema oli dinosaurukset. Pienet dinot olivat eksyneet liian kauas kotoa, ja lasten tuli selvittää, miten päästä takaisin kotipesälle. Ensin hypittiin jalanjälkiä pitkin!


Seuraavaksi asteroidi on törmännyt ilmakehään ja tuhansia palasia lenteli kohti maata. Pikkudinot pääsivät ohittamaan meteoriittisateen luolan suojissa. Seuraavaksi pikkudino kohtasi kaksi nälkäistä dinosaurusta, Rexin ja Ogin. 
Pikkudino heitteli ruoanpalasia nälkäisille dinoille, jotta ei joudu itse syödyiksi.


Sitten piti ylittää suuren suuri hämähäkinverkko varoen seittiä ja siinä kiinni olevia myrkyllisiä hyönteisiä. 


Lopuksi dinolapsi pääsi kiltin lentolisko Lennin kyydissä lentäen kotipesän luokse! 


Ja niin rakas pikkudino pääsi kotiin<3


Mikaelilla oli hauskaa, ja hän suoritti radan tosi hienosti! Siitä jatkoimme paijaamaan eläimiä.
Aasi oli aivan ihana, joskin hieman ahneen oloinen. Nappasi nimittäin Mikaelin kultaisesta napista kiinni, eikä meinannut irtikään päästää! Onneksi tuo ei kuitenkaan irronnut, lienee varsinaisen ruokavalion ulkopuolella kuitenkin:) Käytiin myös tutkimassa pientä ja ihmeellistä mikromaailmaa ja tutustumassa kartanon kivikokoelmiin.


Mikroskopointipisteelle oli ihan kiitettävät jonot, mutta olihan se kiinnostavaa kurkata erilaisia näytteitä.Mikael onkin kovin kiinnostunut kivistä ja tulivuorista, joten täälä oli kaikkea jännää esillä.


Päästiin tutkimaan laavakiviä, ja kuulemma täytyisi kotiinkin oma lohkare käydä joskus hakemassa.Tutkittiin muitakin mineraalien ominaisuuksia. Magneettisuutta, kovuutta ja piirrosjälkiä.


Osallistuttiin tapahtumassa myös arpajaisiin ja kalastukseen. Saatiin Lushin tuoksuva käsisaippua, ja Ruohonjuuren Bear Yoyo-hedelmärullat välipalaksi.


Vielä kävimme pieneläimiä katsomassa, ja päästiin ihmettelemään torakkaa ja etanaa, papukaijoja ja käärmettä, aksolottia ja kilpparia, ja mehiläisiä ja matoja ainakin.


Lopuksi Mikael istutti itselleen kukkasen. Oli hauskaa, ja pienestä sateesta ja kylmyydestä huolimatta kannatti käydä.


Muuta ohjelmaa oli ainakin potkumoporata (ehkä hieman pienemmille lapsille) ja maksulliset poniratsastus ja hevoskärryajelu. Ruokailumahdollisuuksia oli myös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti