keskiviikko 23. toukokuuta 2018

Kaivopuisto


Kaivopuisto, eli Kaivari, on Helsingin kauneimpia ja suosituimpia puistoja. 
Puistoa reunustaa meri, ja siten aivan puiston vierestä pääsee myös vesibussiyhteyksillä läheisiin saariin. Puisto itsessään on suosittu piknik- ja ajanviettopaikka, ja sen läheisyydessä toimii useampia kahviloita ja ravintoloita, kuten esimerkiksi Kaivohuone ja Mattolaituri. Ja meidän vakkari jäätelökioski Helsingin jäätelötehdas!


 

 


Kaivopuiston korkeimmalla kohdalla on Ursan tähtitorni. Muita maamerkkejä alueella on Itsenäisyyden kuusi, Kalastava karhu -juomakaivo, runoilija Arvid Mörnen patsas ja tutkimusmatkailija A. E. Nordenskiöldin muistomerkki.Kaivopuiston historia alkaa 1830-luvulla perustetusta kylpylästä Helsinginniemen kärjellä. Kaivopuiston kylpylästä tuli joksikin aikaa Pietarin seurapiirien suosima lomakohde. Vuonna 1883 alue siirtyi kaupungin haltuun yleiseksi puistoksi ja kylpyläyhtiö purettiin 1886.


Me käytiin Kaivopuistossa lähinnä ohikulkumatkalla katsomassa maisemia ja leikkimässä sekä evästelemässä ja jäätelöllä. 


 

 

Puistosta löytyy aitaamaton leikkialue, jossa lapset pääsivät liukumaan ja kiipeilemään.


 


Edellä jo mainitsinkin Helsingin jäätelötehtaan jätskikiskan. 
Käytiin ottamassa runsaat yksipalloiset evästelyn jälkkäriksi!Puisto on kaunis, mutta niin on sitä ympäröivä rantatiekin.
Puistohengailun lisäksi kannattaa vierailla esimerkiksi Uunisaaressa ja Liuskasaaressa (kuten me tällä reissulla), Harakan saaressa, tai vaikka mattopesulla

Lisäksi puistossa järjestetään konsertteja ja tapahtumia, ja se on perinteinen vapunviettopaikka. 
Me olemme käyneet aikaisemmin Hevoset Kaivarissa -tapahtumassa sekä seuraamassa Kaivopuiston lentonäytöstä.


Minkälaisia Kaivari-kokemuksia (tai mielikuvia) teillä on?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti