torstai 31. toukokuuta 2018

Lahjakuori suklaalevylle


Tänä keväänä veimme lastenhoitajille ja opeille kiitoslahjaksi mansikan & vaniljan makuista suklaata kivoissa lasten kanssa askartelemissamme kuorissa. 

Suklaakuoria ollaan tehty joskus aikaisemminkin, sillä se on paitsi helppo ja antajansa näköinen, myös kätevä lahja toimien samalla korttina. Kuori on myös juhlava, etenkin kun sen tekee paksummasta paperista/kartongista.

Useimmille myös suklaa maistuu, ja mikäli ei, niin suklaa on helppo antaa myös eteenpäin - näin ei mene lahja ainakaan hukkaan. 


Lapset valitsivat värikkäät ja iloiset paperit jokaiselle aikuiselle hyvän harkinnan jälkeen. Kuoret taittelin kuitenkin itse, sillä tässä tarvitaan hieman enemmän tarkkuutta ja pitkäjänteisyyttä, kuin mitä leikki-ikäisillä on takataskussa. Käyttämäni paperit ovat kokoa 28 x 28 cm, ja se riitti hyvin. (Huom. a4 arkki ei ole mitoiltaan aivan riittävä)

Ensimmäisenä paperi/kartonki tulee leikata niin, että sivut ovat 23 cm x 25,4 cm. 


Mittaa sitten viivottimella ja merkitse paperin molemmille pidemmille sivulle (nurjalle puolelle) pienet merkit kohtiin 9 cm + 1,2 cm + 9 cm + 1,2 cm (viimeisestä merkistä jää vielä n. 5 cm yli).


Taita paperi merkkien kohdalta viivotinta apuna käyttäen. Suklaa sopii kuoreen näin nätisti.


Sivuja varten leikkaa saman paperin ylijäämäkaistaleesta kaksi 9 cm palaa, ja tee suurin piirtein niiden keskikohtaan taitokset, joiden väli on 1,2 cm.


Laita liimaa kaistaleen molemmille taitetuille sivuille kuvapuolelle. Liimaa kaistale kuoren samanpituisiin sivuihin (9 cm). Liimaa toinen kaistale kuoren toiselle sivulle.


Näin sinulla on näppärä kuori (Fazerin) suklaalevylle. Sitä voi sitten mielin määrin koristella lisää.


Vinkki: Koska tein samanaikaisesti 5 kuorta, helpotti kartongista tehty malli projektia. Valmiiksi mitoitettu ja taiteltu paksumpi kartonki toimi muottina, ja sen avulla myös taittelin loput papereista. En siis jokaista mittaillut ja merkkaillut erikseen. 


Leikkasin vielä legoukon palasia lapsille, ja he sitten "rakensivat" mieleisensä tyypit kuorta koristamaan. Lapset piirsivät hahmoista hymyilevät.


Suljin kuoret pienellä kaksipuoleisella tarralla.Koska lahjaan kuului kortti/suklaalevyn lisäksi myös kylpypommeja, lisäsin niiden tiedot ja käyttöohjeet kuoren taakse. Varsinainen valmistusohje tässä.

Korttiin voi kirjoittaa myös runon tai muut terveiset, tai antaa lasten piirtää jotain mukavaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti