maanantai 21. toukokuuta 2018

Vesiliikennepäivänä Uunisaaressa


Lauantaina vietettiin vesiliikennepäivää, joka tarkoitti monia tarjoushintoja ja etuja saaristoon suuntaaville. Me ei olla aikaisemmin käyty Uunisaaressa, ja sinne liikennöi vesibussi aivan ilmaiseksi, joten pakattiin uikkarit ja eväät mukaan, ja lähdettiin tutkimaan sitä.


Saari on ihan kivenheiton päästä rannasta, ja vesibussilla pääsee sinne siten todella vikkelään. Yhteys Uunisaareen lähtee Kaivopuiston vierestä Merisatamantorilta kompassin laiturilta.Vesi oli sen verran kylmää vielä, että ihan uimaan asti ei menty. Ranta oli kuitenkin ihana, ja lapset kahlasivat ja leikkivät rantavedessä hyvän tovin. Voisin kuvitella, että kävisimme täälä uimaretkellä toistekin. Vieressä on ravintola, ja aurinkotuoleja sekä piknikpöytiä. Leveällä rannalla näkyvyyskin on hyvä.

Entinen teollisuussaari koostuu oikeastaan kapean salmen erottamista pohjoisesta ja eteläisestä saaresta, joita yhdistää puusilta.Lokit pesivät saarella, joten lapsia sai kyllä vahtia, että eivät vahingossa (saati uteliaisuuttaan) mene liian lähelle. 


Uunisaaresta vie yhdyssilta Liuskasaareen, jossa kävimme niin ikään ihmettelemässä kauniita maisemia, joutsenia ja rantakivikkoa.Superkauniita maisemia Liuskasaaressakin (ja ravintola löytyy myös). Palattiin kuitenkin Uunisaareen vielä hetkeksi seikkailemaan.Nähtiinpä nuijapäitä:)


Päiväkin sattui olemaan mukavan lämmin ja aurinkoinen, joskin ajoittain tuuli oli viileä. Hieman saatiin aaltojakin rantaan.
Uunisaari on kiva pieni saari, ja se on nopeasti koluttu Liuskasaarta myöten. Kuitenkin aikaa saa vietettyä helposti paljonkin, sillä tekemistä riittää niin rantakivikolla, rannassa kuin ravintolassakin.

Me käytiin vielä viereisessä Kaivopuistossa syömässä eväät, leikkimässä ja katselemassa maisemia, joten siinä meni aika lailla koko päivä mukavasti yhdessä viettäen. Laittelen Kaivari-leikeistä omaa postausta myöhemmin, jotta sekin tulee esiteltyä menokohteena:)

 
Missä te vietitte vesiliikennepäivää?
Vai osallistuitteko johonkin muuhun viikonlopun monista ihanista tapahtumista? 💖

8 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Tunnelma kuin saariston lapsissa 😍

  VastaaPoista
 2. Uunisaari menikin saman tien kesän to do - listalle. Olin jo ihan unohtanut tuon paikan.

  Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uunisaari pyöri omalla listalla jo viime kesänä, mutta jotenkin sinne meno vaan venähti. Onneksi tuli korjattua tilanne - ihan supermukava paikka ja helpolla sijainnilla:)

   Poista
 3. Aivan ihania kuvia ja hyvä vinkki muutenkin kesäpäivän tekemiseen, kiitos siitä! Nuo lasten hatut kruunaavat koko tunnelman, sopivat mainiosti maisemaan 😍

  VastaaPoista