Tulipahan tehtyä vähän villimpien unelmien kääretorttu, kun muutama päivä viidakkojuhlien jälkeen saatiin vielä sankarin kummitäti meille syömään (ja kahville).

Kirahvikuosi on helppo, mutta näyttävä, eikä tarvitse ylimääräisiä värejä.

Tein kääretortusta tumman, eli valmistin ensin taikinan vaaleaa kuviota varten:

1 kananmuna
30g sokeria
15g vehnäjauhoja
15g perunajauhoja

Vaahdotetaan muna ja sokeri, ja lisätään varovasti yhteen sekoitetut jauhot. Laita taikina pursotinpussiin, ja pursota haluamasi kuvio leivinpaperille. Leivinpaperin alle voi laittaa vaikkapa tulosteen kuviosta, jotta se on sitten helppo jäljittää. Minä siis piirsin leivinpaperille kirahvikuvion vaaleat osat (yhtälailla voi tehdä toisin päin: kuviotaikinasta tumma ja torttutaikinasta vaalea, ja siten piirretään tummalla täplät). Sitten pelti hetkeksi pakastimeen, jotta kuvio hieman jähmettyy, eikä sekoitu varsinaiseen torttutaikinaan.


Seuraavaksi torttutaikina. Hieman olisi voinut annosta ehkä pienentää, kun taikinaa tuli jo kuvion verran "ylimääräistä". Eli kolmen munan versio on riittävä. Laitan kuitenkin käyttämäni ohjeen, kun en ole pienempää koskaan kokeillut:

4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Munat ja sokeri vaahdotetaan, ja jauhot ja jauheet sekoitetaan keskenään. Jauhoseos lisätään (siivilän läpi) muna-sokerivaahtoon varovasti käännellen. Taikina kaadetaan pellille, ja levitetään varovasti, ettei kuvio sotkeennu. Paistetaan uunin keskitasolla 225 asteessa, n. 7 minuuttia. Kumoa kääretorttu leivinpaperialustalle, ja irroita kuviopuoli varovasti leivinpaperista, jotta kuvio ei repeä.

Täyte:
100g pehmeää voita
1 muna
3-4 dl tomusokeria

Vatkaa aineet kunnolla sekaisin, ja levitä valmis kreemi jäähtyneelle kääretorttulevylle (yksiväriselle sisäpuolelle).


Kääri torttu varovasti.Voit leikata kääretortun paloihin, tai mieluummin laita tarjolle pötkönä veitsen kanssa, sillä kuvio on eniten eduksi leikkaamattomassa tortussa:)