sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Villit viidakkobileet

Danielin viidakkomaiset juhlat on nyt juhlittu, ja kolmevuotias oli ikionnellinen.

Hieman koristeltiin kotia, ja pari leikkiä keksittiin, mutta muuten meni kyllä leikiksi ja riehumiseksi ihan itsekseen, silleen viidakon malliin;)


Ehkä suurimman säväyksen bilekoristelussa antoi valokuvatapetti bambumetsästä. Vaikka minä tosiaan tapetoin ihan näitä juhlia varten, niin tapetti oli kyllä jo jokunen vuosi sitten hankittu. Tapetti oli jäänyt sittemmin käyttämättä, kun alkoi epäilyttää, tahtookohan sitä katsella vihreää seinää vielä joulunakin. Seuraavaan jouluun on kuitenkin nyt kivasti aikaa ja kevättä myöten tämä raikas seinä kelpaa oikein hyvin.


Lisäksi koristelin paikkoja keinolehdillä, villieläinleluilla ja omilla askarteluilla.

Safarikiikareita tein muutamat, eläinten bongaamiseen ja etsintään.


Viidakon eläimiä oli paljon tarjolla leikkiä varten.


Ja puukyniä niille, jotka halusivat väritellä.


Kokokidin viidakkoaiheinen jättivärityskuva oli kaikkien väritettävissä olohuoneen pyöreällä pöydällä. Tämän kuvan ympärille mahtuu vaikka koko sakki värittelemään:)Salametsästäjät keilattiin kumoon kookospähkinällä. Rajummassa keilauksessa saatiin pähkinäkin avattua. Vinkki kaikille, jotka pohtii "kuinka saisin rikki kookospähkinän"!
Tapetista jäi yli iso pahviputki, joten askartelin siitä sadeputken. Kovasti se oli hauska lasten mielestä, ja toi vähän sellaista sademetsähenkeä;)
Eteisessä oli jono kartongista leikkaamiani siluettikuvia eläimistä. Jokaiselta oli kuitenkin poikanen hukassa...Mutta pelastuspartio etsi ympäriinsä piilotetut poikaset ja palauttivat ne emoilleen. Tässä oli lisäksi tunnistuspeli mukana. Ääriviivoista oli hieman haasteellisempi päätellä osa eläimistä.
Lapset kuitenkin suoriutuivat tehtävästä hienosti, ja nopeasti. Olisi melkein pitänyt tuplasti lisää olla eläimiä ja kadonneita poikasia:) (Juhlien jälkeen jatkettiin näillä leikkiä niin, että Mikael piilotti poikaset uudelleen ja muut etsivät, eli leikistä saa helposti aikaavievänkin.)
Tästä pelastusoperaatiosta sai sitten sankarit adoptoida vielä apinanpoikasen.


Puolapuut oli kivat kiipeilypuut pikkuapinoille, ja lapset riehuivat apinakeinussa (voimistelurenkaissa) loppuillan. Lisäksi askartelin viidakkoon salaluolan.Muutama vihreä lehti ja köynnösnyöriä, sekä vihreänsävyisiä ilmapalloja (Pop up kemut) puolapuissa koristeena, ja ihan kuin kiipeilisi gorillan kanssa oikeassa viidakossa.


Ruskeaa paperia pöydän päällä ja ympärillä, sekä kiviksi rypytettyinä paloina. Ja sininen kangas vesiputouksena. Maastokangas vielä, ja silkkipaperista kasvillisuutta. Luolaan oli salainen sisäänkäynti vesiputouksen takaa.


Luolassa oli hyvin tilaa piilotella ja leikkiä:)Vesiputouksen vesi päätyi lopulta leikkeihinkin:)


Tarjoilut oli aika yksinkertaiset ja nopeat.


Pöydällä oli ensinnäkin banaania pikkuapinoille, sekä hieman makeisia (+pähkinöitä ja kuivahedelmiä) itsetuunatuissa purkeissa. Liimasin eläinhahmoja purkkien kansiin, ja maalasin ne sprayvärillä kultaisiksi.


Juomana tarjoilin Raikastamon viidakkomehua sekä vihreää teetä (toki myös limua ja kahvia oli tarjolla).


Juomamukit koristelin myös viidakkomaisiksi. Lehdet ovat mukinalusia, joten ne voi ottaa helposti tuosta hyötykäyttöön.Viidakkomaiset kattaustarvikkeet on lähes kaikki Pop up kemut kaupasta.Dipattavaksi laitoin paprikaa ja kukkakaalia ja suolaisia keksejä. Oliivit ja ruohosipuli syötävinä koristeina.


Mokkapaloista tuli pyöreitä ja eläinkuosisia. Sokerimassasta askartelin päällä olevat koristekerrokset.


Suolaisena tarjoiluna oli vielä täytettyä käärm...maalaispatonkia:)


Daniel sai itse valita, millaisen kakun tahtoo, ja jokseenkin sen mukaisesti sen tein. Paitsi että täytekakun sijaan tein lopulta matalan suklaakakun (karpalo+kinuski). Päällä koristeet piparitaikinasta, twix-patukoita ja suklaarusinoita. Eläimet ei olleet tällä kertaa itsetehtyjä eikä syötäviä:DDani tykkäsi kovasti onnittelulaulusta:) laulettiin ekan kerran lahjoja antaessa ennen varsinaista juhlaa, ja myöhemmin Daniel vielä varmisti, että lauletaanhan myös kakun kanssa, ja laitetaan kakkuun "tulipalot":D Kolme kynttilää tosiaan sytytettiin ja laulettiin vielä uudestaan vieraidenkin kanssa. Ihana pieni kolmevuotias<3


Lahjojakin Dani tosiaan sai, mutta ei tarpeeksi;D Oli kaikki niin kivoja, että lisääkin olisi tosiaan ottanut vastaan! Kiitos!<3


Illalliseksi tehtiin nopeat viidakkoeväät. Safarinuggetteja ja ranskalaisia kasvislisukkein. Alunperin ajateltiin tarjota näitä kemuissa suolaisena vaihtoehtona, mutta ihan hyvä, että jäi laittamatta:)


Kotiin jäi kova sotku, mutta olipahan hauskaa:D<3 kiitos vieraille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti