maanantai 2. toukokuuta 2016

Merirosvosynttärit näkyvissä!Neljävuotias sai synttäriteemakseen hurrrrjat merirosvot. Edellisestä postauksesta voit katsoa, millaiset kutsut lähti pullopostina kavereille. Jouduimme aikaisemmin siirtää sairastelun vuoksi synttäreitä, ja senpä vuoksi tuli tilaisuus juhlia vappuakin ihan kunnolla. Teema tuntui sopivalta vappujuhlaankin, ja naamiaispukeutuminen oli enemmän kuin sallittua. Toteutuksesta tuli taas jokseenkin toiminnallinen, kuten mielekkääksi olen kokenut. Vaikka juhlissa on oma kaava, niin vieraat saa hyvin vapaasti leikkiä mukana tai omaan tahtiin, lähinnä tarkoitus oli tarjota puitteet todelliselle merirosvoseikkailulle ja avaimet aarrejahtiin. 

 

"Viirinauha" on tehty ylijäämäkangaskaistaleista, repien ja solmien. Tienviitta pahvista askarreltu.

 


Merirosvopoukama tarjoaa myös värityspuuhaa, mikäli rauhallisempaa tekemistä kaipaa.
Eteisen pöytään kiinnitin pari sivua värityskirjasta, kun sattui isoja kuvia sopivalla teemalla olemaan. Samoin jokaiselle lapselle oli (pop up kemut) aarrekartta, joka on samalla värityskuva.

 

Merirosvopoukamassa ensin varustaudutaan laivamatkalle. On tarjolla bandanat, silmälaput ja tatuoinnit, sekä kartat. Nämä varusteet sai lapset omaksi.

 

Kapteenin kajuutassa haastettiin itsensä Kapteeni Koukku. Lapset heittivät rengasta varsin taitavasti! Maalasin Kapteenin pahvinpalaseen. Koukku on muovailtu foliosta, ja laitettu koukkukäden kohdalta pahvin läpi niin, että renkaat saa siihen roikkumaan. Renkaat on tehty köysipaloista. 


Seuraavaksi suuntana St. Mikael IV, uljas paattimme, jolla seilaamme läpi valtamerten ja kohti aarresaarta. Nostakaa ankkuri, reivatkaa purjeet, aarrejahti alkaa! Kiipeä märssykoriin. Onko jo maata näkyvissä?

 

St. Mikael IV on parista isosta pahvilaatikosta kasattu ja askarreltu paatti, joka tukeutuu seinään kiinnitettyihin puolapuihin. Kasaamisessa ei ole teippiä kummempaa käytetty, hieman kuumaliimaa parissa kohtaa, kuten maston kiinnityksessä. Maalit on lasten askarteluvärejä, sormiväriä yms. 


 

Ylhäälle märssykoriin (eli puolapuiden päälle) olin laittanut askartelemani kaukoputken. Sinne lapset saavat kiivetä tarkkailemaan näkymiä.

 

"Lähdetään nyt huimaan aarrejahtiin...."


 

Tämä projekti sai oikeastaan alkunsa noista puolapuista. Merirosvojuhlat oli alunperinkin suunnitteilla, ja kun hankin puolapuut, ajattelin, että ne voisi olla jossain määrin teemasynttäreiden ohjelmanumerona. Lopulta projekti sai tuulta purjeisiin, ja pelkkä lattialta "mastoon kiipeäminen" muuttui oikeaksi laivamatkaksi seilaamisineen ja kiipeilyineen.

 

Merirosvolaivan koristeet on helppo tehdä niin sanotusti kierrätysmateriaalista. Kaikki osat, ruori ja ankkuri mukaanlukien on vanhoista pahvilaatikoista, mastossa on pari rimaa nyörikiinnityksellä ja kangaspala on purjeena. Lisäksi koristelin laivaa synttäritunnelmaan lippuviirillä, koristeverkolla ja köydenpalalla.

Kaukoputkesta näkyikin jotain ennalta arvaamatonta: MAATA NÄKYVISSÄ!


Lasketaan ankkurit!

 

Kalastus kuului myös merimiesten ja -naisten hommiin.Kohti Davy Jonesin loukkua käy piraattien tie. On aika pistää lapset kävelemään lankulle. Varokaa krokotiilejä!


(Krokot on askarreltu vessapaperirullasta ja paperista. Lapset tykkäs niistä kovasti! Lankku on hiottu rikkinäisestä kuormalavasta)

 

Kaikki kuitenkin selvisivät tästä ohjelmanumerosta. Huh. Sitten onkin aika etsiä aarretta. Kartat kouraan!

 

Arkussa oli taikahiekkaa ja erilaisia pieniä aarteita. Hiekan seasta aarteiden penkominen on niin paljon lasten mieleen. Ja pienimmät tykkää ihan vaan siitä hiekasta:)


 

Kaikille oli omat pienet aarrepussukat, joihin kerätä saalista.


Jämäkankaista tein myös kiitoslahjoiksi pienet pussukat lapsille. Niissä on sisällä muutama kolikkosuklaa. Kotiin viemiseksi kaikki sai sen lisäksi silmälapun, huivin, väritettävän aarrekartan ja purkillisen keijupölyä.

 

Keijupöly on tavallista sokeria ja värisokeria. Lupailin, että kun aamulla laittaa puuron sekaan hieman keijupölyä, niin päivästä tulee satumainen. Lentotaitoa en uskaltanut luvata;)


Sepän saluunassa taasen oli herkkua ja tunnelmaa.


 


 


 

Simon sima on todellisuudessa minun poikien kanssa tekemää simaa:) Niille, jotka ei simasta piittaa, oli myös juhlajuomaa: 

 


Nakkipirogit, eli nakkipiilo-kanootit.

 


Herkkuhukarit, eli merirosvon miekallinen pikkuherkkuja.


Aarrekätköjä varten askartelin suklaafudgepaloista pieniä aarrearkkuja:

 

Oli pakko keksiä jotain kivaa nimittäin noille lapio-lusikoille, niin mitäpäs muutakaan, kuin annostellut suklaa-popcorn-kupit piilotetulla herkkuarkulla!

  

Irtokarkkia teeman mukaan...

 

...sekä perunalastuja ja dippiä kookospähkinäkuoressa.

 

Kalastusalus täynnä suolaisen meren kalaa (seuraavissa kemuissa kolikoita).Porkkanakakussa oli vanha kartta. Kartta on vaniljapaperia, ja se on omalla kuvalla tilattu. Tämä kartta on syytä tuhota äkkiä, ettei aarre päädy vääriin käsiin! ;)Aarrearkun toteutin ontoksi, oikeaksi arkuksi. Sisällä Aarrearkku-karkkipussin aarrekarkkeja ja koristeena sokerimassasta tehtyjä timantteja, karkkinauhoja ja suklaakolikota.

 


Varsinainen synttärikakku oli merirosvolaiva. 

Vadelmamoussekakku oli sisällöltään tosi simppeli, ja päällä sokerimassa. Koristeet muovasin suklaamassasta. Purjeet on paperia grillitikun päässä.

 

 


 

Vietimme synttärit vielä minimuotoisesti sunnuntainakin, kun sisko pääsi vasta silloin käymään. Siksi myös kaksi kattausta:)


 

Herkut oli huvennut niin hyvin, että otin pakastimesta muutaman merkkarimuffinsin tehdäkseni herkkuveneet näihin pippaloihin. Ruisnachot, suklaa-kinuskimuffinsit ja aarrekätköt, sekä pala kakkua ja simaa päälle. Ihan riittävät eväät varmasti!:)

 

Aarteenetsintää kemupöydässä.


Hyvää syntymäpäivää Mikael, mahtavaa Vappua Kaikki! Olkoon tuulet suotuisia ja saaliit runsaita!


Juhlien budjetti on ollut pieni, sillä kierrätys ja itse tekeminen on se avainjuttu. Rekvisiittaakin kerääntyy hyvin, kun samoja elementtejä voi käyttää juhlista toiseen, ehkä hieman tuunaillen. Näitä juhlia varten pengoin erityisesti halloween-laatikkoa. Lasipullot on käytössä juhlasta toiseen, niitä aina koristelen teeman mukaan. Paperiaskartelutarvikkeita ja maalitarpeita kaapit onkin pullollaan, joten on mistä askarrella.


Kiitos:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti