tiistai 24. toukokuuta 2016

Kiitoslahja päiväkotiin


Nuoremman pojan päiväkotiryhmä on Lemmikit, joten ryhmän aikuiset osaavat hoitaa ainakin lemmikeitä tosi hyvin. Siispä poju saa viedä heille lemmikinsiemeniä:)2-vuotias maalasi itse saviruukun, joten sitä lapsen kädenjälkeä sai aika helposti ja kivannäköisesti mukaan. Laitoin pohjalle silkkipaperia ja jokusen Fazerin sininen-konvehdin.Vihreät puutarhahanskat on kuin lehdet, kiinnitettynä vihreäksi värjättyyn ruukkutikkuun vihreällä juuttinarulla. Tikun päähän kiinnitin kukan muotoisen kortin. "Kuvapuolelle" siemenpussi, taakse aiheeseen sopivaksi sommittelemani runo.


Laita siemenet itämään

Kasvata, helli ja hoida

Kohta katsoo sua tähtisilmillään

Lemmikeitä aika monta!


Forget-me-not! Hyvää kesää, ja kiitos hyvästä hoidosta! (Lapsen nimi)Älä unohda minua -teema toistuu lemmikkien nimissä ainakin englannissa, ruotsissa, saksassa ja italiassa. Nimen takana on useita tarinoita, ja nimi lemmen ja ystävyyden kukasta on jäänyt elämään.

Pohdiskelin hyvän aikaa, kirjoitanko lausahduksen korttiin suomeksi vai jollain muulla kielellä, ja päädyin englanninkieleen väliviivoineen, jotta viittaus kukan nimeen olisi selkeä. Jälkeenpäin mietin, että ei sen nyt olisi ollut niin väliä, vaikka yhteyttä ei ihan ymmärtäisikään, ja lapsen korttiin olisin sittenkin mieluummin kirjoittanut vain suomea.

Elias Lönnrot antoi kasvisuvulle lemmikki-nimen. Suomeksi muita nimityksiä ovat olleet muun muassa muistonkukka, muistiainen, orpolapsenkukka, lemmenkukka, ikävänkukka ja sormuskukka. Sininen väri on yhdistetty ystävyyteen ja rakkauteen, joten myös se voi olla nimeämisen taustalla. Myös vuohensilmäksi kutsutun lemmikin teriö muistuttaa sinistä silmää pupillia myöten. Kukan keskiosaan muodostuu tähtikuvio. Tähtisilmäiseen ulkonäköön viittaan myös runossa, ja onhan Lemmikit-ryhmän lapsetkin ihania tähtisilmiä kaikki!

Ruukut pakettiin, ja tänään kevätjuhlassa opelle ja lastenhoitajille. Jännittää, miten kiva kevätjuhlaesitys mahtaa olla järjestettynä, ja jännittääköhän poika tilannetta sylissä, kuten joulujuhlassa:D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti