sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Maailma kylässä 2016


Kivoista kaupunkifestareista on syytä mainita viime viikonloppuinen "Maailma kylässä". Keskeinen sijainti ja vapaa pääsy toki helpottavat osallistumista, mutta se tarkoittaa myös väenpaljoutta. Tunnelmaltaan rento ja ystävällinen tapahtuma kuitenkin kestää hienoisen tungoksen kiitettävästi, ja lapsikatraan kanssa liikkuessa voi tietenkin harkita omat liikkeensä festarialueella tarkemmin.

 

Ensisijaisesti tultiin keppieläinfarmi-työpajaa varten. Toki siinä samalla katseltiin muutenkin ympärillemme ja nautittiin tunnelmasta. Vierailtiin kiinnostavissa kojuissa, joista saimme evästä globaaliin ajatteluun ja auttamiseen. Tytärpuoli on innostunut keppareista, ja pääsi tekemään ensimmäisen ihan itse Kierrätyskeskuksen järjestämässä työpajassa. Ennen työpajan alkua kuitenkin muunmuassa kaivettiin matoja ja piirrettiin kuvia "oikeudenmukaisuudesta".
Poika piirsi kukon munan, jossa on kanoja ja tipu, ja tietenkin siemeniä, sillä "kanat tykkäävät syödä siemeniä". 


Lasten alueella oli tiivis tunnelma.


Oltiin melko ensimmäisten joukossa odottamassa työpajan aukeamista, joten keppejä ja sukkia riitti vielä. Jokunen taisi jäädä ilmankin, sillä askartelijoita oli hurja määrä.

 

Saksia sai jonottaa joka työvaiheen kohdalla, joten aikaa meni paljon. Pojan kepparin osalta päädyin auttamaan enemmän kuin halusinkaan, sillä ei se olisi varmaan valmistunut lainkaan muutoin:)

Tyttö sai panostaa mielensä mukaan, mutta sovittiin, että voi vielä parannella kotona, ja esimerkiksi suitset tehdään myöhemmin.

 

Leikattavia osia laitettiin pojan omaan vain korvat, silmät poika piirsi itse. Löydettiin kiva oranssi lankarullakin, niin saatiin heviletti liimattua kiinni. Molemmat saivat hepat suurin piirtein valmiiksi, ja sitten oli vielä pikainen kisa puiston puolella.

 

Kisailijoita oli kyllä monennäköistä ja kokoista:) Meidän poika taisi olla viimeinen, ja teki innoissaan kunniakierroksen. Palkinnoille päässeistäkään ei ollut yksimielisyyttä, joten toivottavasti suurin osa otti kisan yhtä leikkimielellä!


Työpaja oli kiva, ja selvästi sille oli kysyntää. Tilaa olisi tarvittu aika paljon enemmän, ja osa materiaalista tosiaan hupeni nopeasti ja loppui. Inspiraatiota saatiin kuitenkin, ja varmaan tehdään parannellut tai uudet keppariversiot itsenäisesti kotosalla joskus myöhemmin. Suunnaton ilo näistä kuitenkin saatiin, ja ylpeitä ovat lapset itsetekemistään ratsuista. 


Vielä kiinalaista lohikäärmetanssia ja pienen kojukierroksen jälkeen kotiin. Meni työpajassa sen verran paljon aikaa, että ohjelma jäi meillä taas vähäiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti