lauantai 26. maaliskuuta 2016

Pääsiäisherkkuja

Pieni pääsiäisenajan kahvikattausidea tulee tässä. Jos haluat tarjota nopeat ja helposti valmistuvat herkut, jotka kuitenkin ovat näyttäviä, niin tämän pääsiäisen suositut "töhnämunat" ja linnunpesät ovat oiva vaihtoehto.

Sitrusmousse ja fazerinamousse kindermunassa. Koristelussa käytin värillistä sokeria ja sokerimassasta tehtyjä lehtiä.

Ohjeet mousseihin etsin netistä, eikä linkit ole muistissa, mutta täytteeksi käynee melkeinpä mikä tahansa versio.Linnunpesät on kiva ja sievä herkku, jossa yhdistyy suolainen ja makea.

Paloittele suolatikut sopiviksi paloiksi, ja sekoita sulaan suklaaseen. Tumma- ja maitosuklaa tekisi pesistä tietenkin aidomman näköisiä, mutta tällä kertaa hain erityistä hempeyttä näihin, ja käytin valkosuklaata. Painele seosta minimuffinivuoan pohjalle ja reunalle. Laita päälle muutama suklaamuna. Laita jääkaappiin jähmettymään. 


Näiden leikittelevien pääsiäisherkkujen lisäksi tehtiin vielä toisenlaisetkin pääsiäisleivokset:
"Ylösnousemusleivos" on hauska ja herkullinen pääsiäisherkku, johon sisältyy opetus.


Nämä pääsiäispasteijat leivotaan yhdessä lasten kanssa, ja ohje opetuksineen löytyy tästä: Opettavaista pääsiäisleivontaa


Leipoessa kerrataan tapahtumat Jeesuksen kuolemasta aina siihen asti, että leivos leikataan auki, ja todetaan, että "hauta on tyhjä - Jeesus on ylösnoussut!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti