maanantai 3. elokuuta 2020

Horsmankukkacharlotte


Kaunis ja ihanan makuinen Charlotte russe kakku makunaan maitohorsma ja vanilja.


Valmista ensin kääretorttu:

5 munaa
¾ dl sokeria
¾ dl vehnäjauhoja
¾ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi, ja varovasti kääntele joukkoon yhteensekoitetut kuivat aineet. Paista taikinalevy uunin keskitasolla 220 asteessa noin 6-8 minuuttia, ja kumoa sen jälkeen sokeroidulle leivinpaperille.

 

Levitä jäähtyneen pohjan päälle vaniljatuorejuustoa (200g) ja horsmankukkahilloa (ohje tässä)

 

Hillo ei ollut helposti levittyvää vaan enemmän hyytelömäistä, joten lopputulos oli parempi kuin odotin. Mikä parasta, hillon upea väri ihan korostuu charlottekakussa.

 

Kääretorttu kieritetään rullalle ja leikataan paloiksi. Vuorasin kulhon kelmulla (sisäpuolelta, ja asettelin kääretorttupalat kulhon reunoille. Sitten valmistetaan täyte:

8 liivatelehteä
oman maun mukaan horsmankukkahilloa (käytin ehkä n. dl verran)
1 prk flora vanillaa
400 g maitorahkaa
½ horsmamehua (tai muuta täysmehua)

Laita liivatteet likoamaan, ja vaahdota vaniljakastike. Lisää joukkoon hillo ja rahka (ja sokeria jos tarvii - hillo kuitenkin antaa makua ja makeuttaa myös). Kuumenna mehu, ja sulata siihen liotetut ja puristetut liivatteet. Kaada seos jäähtyneenä täytteen sekaan ohuena nauhana samalla hyvin sekoittaen. Kaada täyte kääretortuilla reunustettuun kulhoon ja laita kylmään hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi, mieluusti yön yli. 

Käytin liivatetta vahingossa vähemmän kuin referenssiohjeessa oli (5-6 lehteä), ja varmuuden vuoksi pakastin kakun jäädykkeeksi. Hyvin se silti hyytyi.

 

Seuraavana päivänä kumosin kakun tarjoiluastiaan, ja koristelin horsmankukkasilla.
Ihanat värit ja niin ihana maku! Charlotte on yksinkertaisuudessaan kaunis, eikä tarvitse erikseen koristelua. Näin horsman upea värikin korostuu. Mietin todella pitkään, mihin tämän hillon käyttäisin, ja ihan täydellisesti sopi tähän klassikkoleivonnaiseen.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti