perjantai 17. heinäkuuta 2020

Horsmankukkahillo



Villinä kasvavista maitohorsmista valmistuu upean värinen ja herkullinen hillo.

 

1 litra kukintoja
0,5 litraa vettä
1 pkt hillo ja marmeladisokeria (330 g)
1 sitruunan mehu

Nypi ja huuhtele kukat. Pidä kukkia kannellisessa astiassa jonkun aikaa, jotta mahdolliset ötökät kömpivät karkuun. 

Keittele kukkia sitten vedessä 10-20 minuuttia, jotta väri ja maku siirtyy keitinveteen. Siivilöi maustunut uute toiseen kattilaan, ja puristele kukistakin kaikki neste talteen. Lisää sitruunan mehu.

Keitä sitten lientä lisäten sokeria hiljalleen, kunnes se sulaa ja seos paksunee, n. kymmenen minuuttia. Purkita hieman jäähtynyt liemi desinfioituihin astioihin, jäähdytä, ja säilytä viileässä.


Itse purkitin hilloa vain tämän purkillisen, ja sen, mitä jäi yli, keitin vedellä jatkaen mehuksi lapsille. Maku on hurmaava, ja mikä väri!

Vielä mietinnässä, mihin tätä nyt sitten käyttäisi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti