Syksy ja omenat <3
Tämä vuosi ei ollut kovin satoisa, mutta aina sitä yhden piiraan tai kakun leipoo. Etenkin kun kaupasta saa omenaa, jos omenatarhasta vaikka pääsivätkin loppumaan ennen aikojaan. Minä tein omena-ansan.
Omena-ansasta on tullut ehkäpä mun suosikki omena-leivonnainen. Mielelläni kuulisin, mitä teillä leivotaan näin omena-aikaan? Vai tehdäänkö omenasta leivonnaisten sijaan mieluummin jotain ihan muuta?
Ja laitetaas ne omena-ansan ohjeet jakoon myös:
Tee ensin murutaikina:
4 dl vehnäjauhoja
2 dl hienoa sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 dl voisulaa
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten voisula. Ota muruseosta sivuun 3 dl, se lisätään piiraan päälle lopuksi. Jäljelle jääneeseen osaan lisää hyvin sekoittaen:
150 g vaniljajogurttia
1 kananmuna
150 g vaniljajogurttia
1 kananmuna
Levitä taikina korkeaan piirasvuokaan tai kakkuvuokaan. Itse käytän irtopohjavuokaa, ja vuorasin sen leivinpaperilla.
Kuutioi pohjataikinan päälle n. puoli litraa omenaa (minä laitoin n. 4 keskikokoista omppua).
Täyte:
250 g maitorahkaa
Täyte:
250 g maitorahkaa
250 g vaniljarahkaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl hienoa sokeria
3 kananmunaa
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada seos omenakuutioiden päälle. Ripottele sitten sivuun säästetty 3 dl muruseosta täytteen pinnalle.
Paista piirakka uunin alatasolla 200 asteessa n. 45 minuuttia.
1 tl vaniljasokeria
1 dl hienoa sokeria
3 kananmunaa
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada seos omenakuutioiden päälle. Ripottele sitten sivuun säästetty 3 dl muruseosta täytteen pinnalle.
Paista piirakka uunin alatasolla 200 asteessa n. 45 minuuttia.
Ihanan pehmeä ja makea omena-ansa on hyvää lämpimänä, jäähtyneenä ja kylmänä. Suositellaan jäähtyneenä, jos vaan malttaa odotella. Tähän ei tarvi lisukkeita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti