maanantai 20. syyskuuta 2021

Pokémon Go -teemakemut


Tänä vuonna jäi isojen lasten symttärit juhlimatta niin sukulaisten kuin kavereidenkin kanssa. Seitsemänvuotias täytti helmikuussa ja yhdeksänvuotias huhtikuussa, jolloin jatkuvasti oltiin epävarmuudessa rajoitusten suhteen. Siksi kemusuunnitelmat siirtyivät koko ajan. 
Vaikka tietenkin huomioimme lapsia merkkipäivinä erityisellä ohjelmalla perheen kesken, (ja joitain lahjojakin saivat,) kavereiden/läheisten kanssa juhliminen on se, mitä he synttäreiltä toivovat ja odottavat. 


Lopulta ei kuitenkaan enää suunniteltu synttärikemuja, vaan muuten vaan kavereiden kesken juhlimista juuri ennen koulujen alkua elokuussa. Koulunaloitus ja koulun vaihtaminen oli näiden kemujen perimmäinen syy, ja muutaman naapurilapsen lisäksi kemuihin saapui vanhemman pojan pari (vanhaa) koulukaveria - näin saimme vielä juteltua jatkon yhteydenpidosta, vaikka koulutiet erkanivat.

 

Teemana toimi meidän perheen yhteinen harrastus - Pokémon Go!
(Tästä klikkaamalla näet edelliset järjestämäni Pokémon-teemaiset kemut)

Kutsuista en ikävä kyllä napannut kuvaa, mutta lapset veivät naapureille Rakettiryhmä-tutkat - niillä osasivat olla sitten oikeassa paikassa oikeaan aikaan!

 Pöydälle loihdittiin PokéStop. Stopilta sai pyöritettyä "marjoja" ja poképalloja, ja sen ympäriltä sai napattua muutamia eri pokémonejakin.


Diglett spawnasi runsaana. Mansikkasuukoille olin lisännyt vain nenän sokerikuorrutteella, ja sillä kiinnitin myös helposti syötävät silmäkoristeet.


Poképalloja oreokekseistä (tai vastaavista). Valmiin keksi päälle pursotetaan vain valkoista sekä punaiseksi värjättyä sokerikuorrutetta (viimeistely tarvittaessa mustalla elintarviketussilla).


Magikarpit, eli tässä tapauksessa taiyakileivokset, tilasin japanilaistuotteita myyvästä kaupasta, kuten myös pokémonaiheisissa pakkauksissa olevat suklaakeksit. Kalaleivoksissa oli vaniljakreemitäyte.


 


Irtokarkeista löytyi Razz-, Nanab- sekä Pinap marjat. Erittäin helpot ja lähes täysin valmiit tarjottavat siis. 


Kakun sentään tein alusta asti itse. Persikkamoussekakku sai oranssin sokerimassakuorrutteen, ja vaikka ei synttäreitä varsinaisesti juhlittukaan, niin pojat saivat sammuttaa Charmanderin liekehtivän hännänpään yhdessä!


Laitoin hännänpäähän pieneksi pätkäistyn kakkukynttilän, jonka suojasin foliolla ja hieman paksummin sokerimassalla.


 


Punaiset kertakäyttölautaset ja ihan perus valkoinen lautasliina tuo riittävän hyvin mieleen poképallot. Musta tai ihan tavallinen lusikka viimeistelee kattauksen. 

 

Ja kuten tutka-kutsuista saattoi arvata, Rakettiryhmä ilmestyi kuokkavieraaksi. Näköjään Jessie ja James olivat vohkineet paljon pokémoneja, ja lapset saivat koettaa pudottaa pallon ja vapauttaa ne. Palkkioksi pokémonkouluttajakokelaat saivat valita mieleisensä pelastetuista pokémontarroista.


Pelissä lähetetään ystäville lahjoja, ja siksipä näpertelin kaikille ystäville oman pienen lahjan kotiinviemiseksi. Lahja sisälsi (jälleen japanilaiskaupan) ramunemakeisia ja purukumin tutulla teemalla.


 Rakettiryhmän kukistamisen lisäksi pokémonkemujen ohjelmaksi valikoitui luonnollisesti pokémon-munat. 


Tein yllätys-soodamunia hieman eri värityksillä, ja ennen kun munan sai rikkoa, lasten tuli kiertää pöydän ympäri niin monta kertaa, kuin pelissä kukin väri vaatii kilometrejä. Eli violetin munan valinnut joutui tekemään kymmenen kierrosta, oranssin viisi, vihreän kaksi ja punaisen kaksitoista. Ihanasti kaikki innostuivat tästä ohjelmanumerosta - onneksi olin tehnyt soodamunia ihan reilusti! 

(Tätä ohjelmanumeroa voisi vielä kehittää - ensinnäkin kierrokset voisivat olla pidempiä, jos tilaa on, ja ehkä siihen voisi liittyä jokin hauska kuljetustapa!)


Etenkin rikkomisosuus oli kaikista hauska, mutta sotkuun kannattaa varautua! Otin soodamurskan talteen, ja käytän sen uudestaan joissain tulevissa juhlissa.


Munista kuoriutui pieniä Pokémon-figuureja! 

Klikkaa tästä soodamunaohjeeseen.

 

Ekaluokkalaisen paita kuvioitiin hyvissä ajoin synttäreitä varten, joten onneksi sentään vielä mahtui päälle! 😅

Tuntuu, että lapset ovat joutuneet joustamaan niin paljon tässä pandemia-aikana synttäreiden, harrastusten, kulttuurin ja muiden huvitusten osalta, että onneksi kemut lähimpien kavereiden kanssa ei jäänyt kokonaan välistä tältäkään vuodelta. Tosi kivat juhlat saimmekin viettää pienellä porukalla. Nyt vaan jaksetaan uskoa ja toivoa, että tulevana vuonna saisi sitten jo pitää lapsille ihan omat oikeat synttärit ja kutsua kaikki kaverit sekä serkut ja kummin kaiman lemmikit mukaan juhlimaan!


________________________________edit________________________________


Lisäilen tänne vielä yhden vinkin: juhlien alla en löytänyt mistään näitä mustavalkoisia tikkareita, joista halusin askarrella poliwageja, mutta myöhemmin kun löysin, niin toteutin idean yksille nimppareille. Samalla nautittiin Japanin tuliaisena saamamme kauniit keksit!2 kommenttia:

  1. "taiyakileivokset" mistä on tilattu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Taisin tilata mangacafe-nimisestä kaupasta :) Myös mikäli lähellä on joku japanilaisia/korealaisia tuotteita myyvä kauppa, niin sieltäkin todennäköisesti löytyy.

      Poista