maanantai 23. marraskuuta 2020

Maaginen Kalevala


Kulttuurialalla on ollut paljon epävarmuutta jo pitkään, mutta alkusyksy vaikutti jo toiveikkaalta. Keväällä peruttuja juttuja pystyi tietyin rajoituksin toteuttamaan eikä syyslomaakaan tarvinnut viettää vain kotona tai lähiympäristössä, vaan mekin lasten kanssa kävimme jopa muutamassa museossa. 

Kun huomasin, että Kanneltalon ohjelmistoon oli tulossa lapsille suunnattua Kalevala-teatteria, ja että liput hupenivat nopeasti, varasin meille paikat katsomosta. Lippujen varaaminen kieltämättä jännitti, sillä koronatilanne oli jälleen yltymässä, ja olimme jo kokeneet erään toisen konsertin siirtymisen hamaan tulevaisuuteen. Meillä kuitenkin kävi sillä tavalla hyvä tuuri, että ostin liput lauantain esitykseen, ja rajoitukset tulivat tiukennettuina voimaan vasta maanantaina. Näin ollen me ehdimme juuri ja juuri nähdä maagisen Kalevala-musikaalin ennen palaamista neljän seinän sisälle.


Säveltäjä Anna Noran teoksen toteutuksesta Kanneltalossa vastasi KLAPS (klassista lapsille) ry. 
Noin 45 minuutin mittainen lastenmusikaali oli suunnattu yli 5-vuotiaille.

 Me ollaan Kalevalaan tutustuttu niin Kunnaksen Koirien Kalevalan kuin Suomen lasten Kalevala -äänikirjankin parissa, joten näytelmässä oli tuttuja juttuja uudessa innostavassa muodossa. 
Se ei siis ollut vain vanhojen tarinoiden kertaamista, vaan niiden tuomista nykypäivään. Musiikkinäytelmä oli mainio tarina suomalaisista supervoimista!

Maaginen Kalevala tarjosi arkisia pulmia ja maagisia ratkaisuja - loitsuja, muodonmuutoksia ja yliluonnollisia suoritteita. Meidän perheen lempparikohtauksia taisikin olla Väinämöisen ja Joukahaisen mittelö sekä hiidenhirven hiihto. Lisäksi näytelmässä nähtiin mm. Sotkan muna, Ainon muodonmuutos, Lemminkäisen pelastuminen Tuonelan virrasta, taikasanojen hankkiminen Antero Vipuselta sekä Pohjolan häät.


Esityksen päätteeksi ulkona hieman toisenlainen esitys. 😊


Maaginen Kalevala: Sävellys: Anna Nora, Ohjaus & Libretto: Kalevalan pohjalta muokannut Juulia Tapola, Visualisointi: Pia Lasonen, Valosuunnittelu: Helena Roivainen, koreografia: Jenni Karjalainen.

Lavalla: Väinämöinen: Jouni Bäckström, baritoni / muut roolit: Annami Hylkilä, sopraano, Emilia Vesalainen-Pellas, sopraano. 

Lapsikuoro: Siiri, Julius, Cessi, Veikko, Vilja, Mitjo, Ohto, Seela

Musiikki: Pianisti: Anna Nora, Kantelisti: Jenni KaarinanEi kommentteja:

Lähetä kommentti