maanantai 23. marraskuuta 2020

Lahjaksi opelle/lastenhoitajalle: Piparkakkumökki

 Tässä on muutama vuotta tullut vähemmän päivitettyä näitä diy-lahjavinkkejä ja etenkin jouluisia askarteluja, mutta jospa muutaman toteutetun idean nyt päivittäisin tänne. 

Pari vuotta sitten arki oli hektistä pienen vauvan kanssa, ja ei sitten joululahja-askartelut ollut ykkösenä mielessä. Viime hetken toteutuksena lasten kanssa teimme sitten piparkakkumökkejä. Näihin käytimme valmista piparitaikinaa ja lapset hoiti koristelun.


Hoidin talojen kokoamisen ja kranssit oven ylle, sekä lahjan saajien nimet, mutta lapset laittoivat sokerikuorrutetta ja karkkeja. oman makunsa mukaan. 


Pipariosien paistamisen jälkeen painoin niihin kevyesti kuvion kuviomatolla.



Ikkunat on muumitikkarimurskaa, joka sulaa uunissa piparin paistuessa. Eli ennen osien uuniin laittamista, laita ikkunakoloihin sopivasti tikkarimurskaa ja ikkunat valmistuu itsestään paiston aikana.

 

Talon osat kannattaisi tietenkin koristella ennen kuin liimaa ne yhteen, mutta lasten kanssa olen mieluummin koonnut ensin. Onhan se koristelu vähän sottaista joka tapauksessa. 😂




Mielestäni näistä tuli kivoja - kotiin ei ikävä kyllä jäänyt yhtään, kun niin monta tarvittiin päiväkotihenkilökunnalle.




Lahjana tämä oli oikein toimiva, ja sai kovasti kiitosta. Pohjalle leikkasin kakkupahvista sopivat palat, päälle laitoin sellofaanin ja lahjanarulla kiinni - nätti jouluinen paketti tuli! Sisälle voi laittaa led-kynttilän tai pienen valonauhan.


Ai niin, ja askartelimme lasten kanssa vielä joulukoristeita soodataikinasta, ja laitoimme lahjanaruun yhden koristeeksi/joulukortiksi roikkumaan. Soodakoristeiden ohjeeseen tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti