torstai 5. marraskuuta 2020

Autokemut 2-vuotiaalle


Meidän kaksivuotias on erittäin auto-orientoitunut. Se huomattiin jo ennen yhden vuoden ikää - muut lelut ei kovin paljoa kiinnostanut, paitsi jos niillä voi leikkiä kuin autoilla. 😄

Samaten mikään tv-ohjelma ei kiinnostanut (ei oikein edelleenkään), jos se ei ollut Kari Kaara. Näin oli aika selvää, mikä teema pikkumiehen synttäreille tulisi.


Kemuista tuli aika simppelit, ajan hengen mukaisesti vieraita ei ollut montaakaan. 


Tarjolla oli Fazerin autokeksejä...


Tokmannin rekkamieskarkkeja...


hedelmäautoja... (omenalohkoja ja rypäleitä)


tukkirekkoja... (vohvelikeksiä ja suolatikkuja sekä lakritsipaloja - osat kiinnitetty suklaalla)kasvisjuna...


(paprikaa, porkkanaa ja kurkkua sekä kaurapohjainen dippi)liikennevalopaloja... (tein mokkapalat maidottomalla ja gluteenittomalla ohjeella - värilliset suklaanapit laitoin vain osaan piirakasta, niin oli ruokarajoitteisille ja rajoitteettomille lähes samat tarjoilut) 


ja öljytörppöjä.
(En ehtinyt näihin tuunata etikettejä, mutta minicolapullot on sellaisenaankin hirveän söpöt!)

 

Lisäksi sitten vielä autokakku, ja koska Kari Kaara tosiaan on suosikki, niin tein kakun jokseenkin Kai Kaa:n näköiseksi. Tämä myös maidoton ja gluteeniton mansikka-voikukkavaahtotäytteinen kakku.


 

Kynttilät puhallettiin varsinaisena synttäripäivänä, joten nyt laitoin vain sädetikun. Sankaria kiinnosti kylläkin enemmän leikkiä ehkä vähän liian onnistuneilla tarjoiluilla. Itse asiassa järjestelin kemut valmiiksi kun lapset olivat poissa, joten takaisin tullessaan sankari ihasteli pöytää ja hoki autoa, eikä niinkään kiinnostunut vieraista ja lahjoista tai muusta 😁 
(Heh, leikki hän kyllä sitten myöhemmin muutakin kuin autoleikkejä tarjottavilla!)Synttäripuuhiksi askartelin pikaisesti vanerista ja autotietarrasta mäkiradan pikkuautoille. Taidan parannella tuota myöhemmin, sillä loppuilta meni autoja liu'uttaessa - ainakin tienreunoja voisi hieman korottaa, jotta autot pysyy radoillaan, jne.

 

Kahdesta pahvilaatikosta syntyi myös helposti pikkuinen kuorma-auto. Tämän tein ihan viime hetkellä, ja koska alunperin olin tekemässä pikkuautoja, niin ei ihan loppuun asti ajateltu toteutus. Ehkä konttiin olisi voinut sittenkin jättää katon, ja taakse luukun, sillä tähän lapset tarvitsivat nostoapua. Kovasti tässä kuorma-autossa kuitenkin leikittiin. Myöhemmin tuli mieleeni (kun isoveli antoi sankarille ajovauhtia illalla), että joku kangas tai muu pehmuste pohjaan olisi ollut kiva lisä, niin juhlissakin olisi voinut ajella ympäri asuntoa.


Kiitokset vielä synttärivieraille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti