tiistai 23. tammikuuta 2018

Joko teillä luetaan "Iltasatuja kapinallisille tytöille"?

Kirja saatu.Viime joulun paras kirjalahja oli sata tarinaa ihmeellisistä naisista sisältävä "Iltasatuja kapinallisille tytöille". Kirjassa on kuvattu 100 todellista naista, jotka ovat eri puolilla maailmaa, eri aikoina, ja eri aloilla osoittaneet suurta vahvuutta ja rohkeutta.


Nimensä mukaisesti kirja on oivallinen antamaan pienille tytöille perinteisiin prinsessasatuihin verrattuna uutta näkökulmaa omista mahdollisuuksistaan, uskoa kykyihinsä, ja voimaa niiden käyttämiseen omassa elämässään, ja maailmassa. On myös ihana huomata, että tyttöjä ei ohjata pelkästään perinteisille miesten aloille, jotta heidät nähdään vahvoina - ballerina saa ansaitsemansa maininnan siinä missä lentäjäkin, ja myös kotielämää saa arvostaa.


Vaikka kirja on ensisijaisesti suunnattu tytöille, näen, että vähintään yhtä tärkeä kohderyhmä ovat pojat. Mielestäni on hyvin tärkeää, että pienet pojat oppivat näkemään naiset muunakin kuin prinsessoina! On tärkeää, että tytöt uskovat itseensä, kykyihinsä ja mahdollisuuksiinsa vaikuttaa, mutta kuinka paljon helpompaa se olisikaan maailmassa, jossa pojat uskovat niihin myös!
Pikkumies pitää kirjasta kamalasti, sillä ihailee naisia muutenkin! Meillä on mm. leikeissä paljon palonaisia ja poliisinaisia😄


Nimi ei kirjaa pahenna, vaan olisi se voinut olla harkitumpi. Tämä kaunis ja kiinnostava kirja sopii erinomaisesti luettavaksi jokaiselle, ikään ja sukupuoleen katsomatta. Onhan nämä voimaannuttavia tarinoita aikuisellekin. Ennen kaikkea varmistaisin, että tällainen löytyy tyttärien kirjahyllystä, mutta yhtä lailla toivon, että pojatkin tuntevat nämä tarinat. 


3 kommenttia:

 1. Joo luetaan, tosin aika verkkaisessa tahdissa 3,5 -vuotiaan tytön keskittymisen mukaan. Ihan loistava juttu lukea pienille pojille tätä myös. Kieltämättä nimi olisi voinut olla jotain muuta ja tuota pojille lukemista voisi myös enemmän nostaa esille kirjan mainonnan yhteydessä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, ja kiitos paljon kommentista:)

   Meilläkin nämä nuoret miehet tutkii kirjaa ensisijaisesti kuvituksen kautta, ja hahmojen tarinat kiinnostaa. Varmasti kirja paranee sitten iän myötä, kun lapsille kehittyy ymmärrys henkilöiden historiallisuudesta. Ja voi myös se oma esikuva ja roolimallikin löytyä.:)

   Mielenkiinnolla odotan, mitä bonustyttö (10-v.) kirjasta tykkää, kunhan ehtii tätä lukemaan!

   Poista