tiistai 16. tammikuuta 2018

Helsingin pelastuslaitoksen palomuseo


Sunnuntaina tutustuimme Helsingin pelastuslaitoksen palomuseoon. Erottajan pelastusasemalla sijaitsevassa palomuseossa voi tutustua Helsingin palo- ja pelastustoimen sekä sairaankuljetuksen ja ensihoidon historiaan ja kehitykseen vanhan kaluston sekä toimintaa esittelevien kuvien, pienoismallien ja videoesitysten kautta.


Ihastelimme komeaa rakennusta aikaisemmin Lux:in aikana, ja oli hauskaa päästä nyt tutustumaan asemaan lähemmin. Museon sisäänkäynti on edelleen käytössä olevan paloaseman sisäpihalla. En ollut itse asiassa tiennyt tämän museon olemassaolosta ennen kuin sattumalta muutama viikko sitten näin maininnan jollain nettisivulla. Aika pian oli pakko päästä tutustumaan lähemmin.

  
 Palomuseo on avoinna yleisölle vain keskiviikkoisin ja sunnuntaisin kello 12.00 - 16.00. 
Lisäksi museo lomailee kesällä, joten kannattaa ajoittaa museovierailu sen mukaan.


Sisäänpääsymaksu museoon on 2 euroa, alle 15-vuotiaille ilmainen. 
Ja varaathan mukaan käteistä, museossa ei ole korttimaksua!

Mehän emme tietenkään olleet käteisen kanssa varautuneet, vaikka jälkeenpäin kun ajattelen, niin ei tämä ole edes ainoa paikka, jossa korttimaksu ei kelpaa. Eräs arjen enkeli kuitenkin sattui paikalle, ja maksoi meille pääsyliput, jotta ei tarvinnut lasten kanssa käydä automaattia etsimässä. Kiitos vielä kamalasti, ihana yllättävä ja pyyteetön ele.


Museo oli kyllä todellakin käymisen arvoinen! Meidän 5-v. olisi juossut museon läpi ennätysvauhtia, kun oli niin vaikuttunut ihan kaikesta näkemästään.😁 Uteliaisuus onneksi myös pysäytti monta kertaa kyselemään, ihmettelemään ja ihailemaan. 


Vanhan kaluston ja muun tarpeiston lisäksi museossa oli paljon pienoismalleja - vanhaa ja uutta. 
Nuorimmaisen haaveammattina on "rähmälääkäri" (eli lääkäri, joka tutkii silmä- ja korvatulehduksia), ja hän löysikin eniten itseään kiinnostavan osan näyttelystä:
Viimeiseksi tutustuimme vielä mielenkiintoiseen valokuvanäyttelyyn ja katsoimme hauskan lyhyen "elokuvapätkän" 30-luvun palokunnan toiminnasta.Palomuseo oli ehdottomasti koko perheelle kiinnostava kohde. Isi kehui yhdeksi kiinnostavimmista museoista, joissa olemme käyneet. Lasten kanssa asioihin ei välttämättä ehdi niin syvällisesti itse perehtyä yhdellä käyntikerralla, mutta palomuseoon palaamme mielellämme vielä toistamiseen.

Mitään aivan erityistä lapsille suunnattua tässä museossa ei ollut, mutta ei sitä kaivannutkaan. Lapsille riitti pelkkä katselu aivan hyvin. Kirjoja olisivat kyllä halunneet ostaa kotiin luettavaksi, mutta ehkä ensi kerralla, kun on sitä käteistäkin mukana!

Palomuseo sijaitsee osoitteessa Korkeavuorenkatu 26.

2 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä. Vähän on haastavat aukioloajat. Kivat kuvat museosta olet ottanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3
   Kieltämättä aukioloajat ovat suppeat, mutta toivottavasti osuisi sopiva vapaapäivä kohdalle:)
   Tammikuussa sunnuntaisin on itse asiassa ihan paloaseman lähellä Gloriassa myös lasten disko, joten jos jos vaan aikatauluun sopii, niin kannattaa käydä molemmissa!

   Poista