torstai 11. toukokuuta 2017

Äitienpäiväkortti

Äitienpäivä lähestyy kovaa vauhtia. En ole erityisesti kortti- ja onnitteluihmisiä, ja oikeastaan ahdistun, kun postin varassa olevana joudun olla niin hyvissä ajoin aina valmiina, että toivotukset ehtivät sitten perillekin. Oikeastaan olin jo jättää kokonaan askartelematta, ja lapsillehan en mitään korttipajaa järjestänytkään, saivat vapaat piirrokset vain tehdä.


Tällaiset korttikaunottaret kuitenkin syntyi lasten isovanhemmille - omalle äidilleni ja mieheni äidille. Tiedän, että ainakin toinen myöhästyy sunnuntailta, mutta mukana lähettämäni lasten piirrokset ilahduttavat varmasti ensi viikollakin:)

 

Tein hempeämmän version ensin. Varjon sisälle kasasin kaikkea mahdollista. Kukkia, sydämiä ja perhosia. 


 

Jälkimmäistä tehdessä otin jonkinmoiset vaihekuvatkin:


Tarvitaan siis taustapaperi, keskipieni kakkupaperi, paperipilli, erilaisia koristeita, kuten tekokukkia, ja sakset sekä kuumaliimaa. 


Taittele kakkupaperi kuvan mukaisesti, niin, että siihen muodostuu kahdeksan "sektoria". Leikkaa sitten kaksi palaa pois. 


Liimaa leikkaussivut yhteen kuvan mukaisesti. Leikkaa vielä kärjestä pieni pala, jotta paperipilli mahtuu siitä läpi. 


Sujauta pilli sitten läpi niin, että siitä jää pikkuisen näkyville, ja laita saumakohtaan hieman liimaa varjon sisäpuolelle. 


Taita paperipillin alaosaa hieman kaarevaksi, jotta se muistuttaa enemmän sateenvarjon vartta. 


Liimaa sitten varjo taustapaperiin niin, että se näyttää olevan kumollaan. Muotoilin kakkupaperia vielä niin, että taittelin/pyöristin sormin aikaisemman taittelun muodostamien sektoreiden välejä. Ja liimasin varjon kärkeen pienen sievän rusettikoristeen:) 


Sitten vain kuumaliiman kanssa kiinnittelemään koristeita. Tässä laitoin tekokukkia ja -lehtiä, edellisessä erilaista tekokukkaa ja puisia sydänkoristeita. Mielikuvitusta voi käyttää, olisipa joku kaunis lintukoriste tai muu vastaava aivan ihana päivänvarjon kyydissä. 




Liimasin vielä juuttinarusta tekstin toiseen korttiin. 


Mitä teillä askarreltiin/askarrellaan äideille?:)

2 kommenttia:

  1. Tämä lähtee kyllä vielä kokeiluun. Selkeät ohjeet jotta tämmönen junttikin ymmärtää.�� kiitos.

    VastaaPoista