maanantai 2. tammikuuta 2017

Pähkinäiset suklaakävyt


Jos tekee mieli tarjoilla jotain hyvää, suklaista ja pähkinäistä, helppoa ja hauskannäköistä, voisi vaikka askarrella tällaiset helpot kävyt talviseen (tai woodland-teemaiseen) kahvipöytään.


Tarvitset tikkumallisen keksin tai suolatikun kävyn ytimeksi. Ostin paketin tuollaisia ylemmässä kuvassa näkyviä suklaakeksejä. Käpy päällystetään sopivanmallisilla suklaamuroilla. Murojen ja ytimen väliin valmistetaan muovailtava tahna mm. pähkinävoista ja nutellasta.


Muovailtavaan tahnaan tarvitset


1 1/4 dl pähkinävoita

3/4 dl hasselpähkinä-kaakaolevitettä

3 rkl pehmeää voita

2,5 dl tomusokeria


Sekoita ainekset keskenään kiinteäksi taikinaksi. Massa jähmettyy hieman jääkaapissa, joten voit pitää sitä hetken sielä, jos tuntuu vaikealta muovailla.


Muovaile massaa keksitikun ympärille niin, että tyvessä on hieman paksummin, ja kapenee kärkeen mennessä. Voit tehdä erikokoisia käpyjä leikkaamalla keksitikkuja lyhyemmiksi, ja laittamalla tahnaa hieman pyöreämmin sen ympärille.

Lado sitten kaakaomuroja alhaalta ylöspäin kuten kuvassa:


Tomusokeroi pinta, niin saat talvista fiilistä tarjottaviin.Käpyherkut hetkeksi jääkaappiin, ja sitten vain rapeat ja makeat (ei liian makeat) käpyset tarjolle. <3

Itse askartelin vain kuusi käpyä, mutta enemmänkin olisi tuosta annoksesta saanut. Käytettiin kuitenkin ylimääräinen "voi" paahtoleivän päällä. Jouluiseen pöytään tai metsäaiheisiin juhliin teen näitä kyllä toistekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti