perjantai 27. tammikuuta 2017

Pop-up Heureka!

Helsingissä on ollut huikea tilaisuus tutustua tieteen elämykselliseen puoleen Pop-up tiedekeskuksessa. Toivottavasti moni pistäytyikin paikalla. Meidän vierailu meni vähän viime hetkille, mutta onneksi tuli järjestettyä aikaa tälle.


Me ollaan pariin otteeseen käytykin Heurekassa, mutta viime kerrasta lienee ainakin kaksi vuotta. Täytyy kyllä järjestää visiitti jossain vaiheessa, sillä lapset olivat älyttömän innoissaan jo tuossa pienessä tilassa muutaman jännän puuhan parissa.


Leijuva pallo oli ehdottomasti parasta!Päästiin tutkimaan omia sormenjälkiä mikroskoopilla.


Fakiiri-Daniel ei jännittänyt ollenkaan testata vähän hurjempaa punkkaa.


Poikien oli vielä ajoittain vaikea keskittyä itse oivaltamiseen, kun kaikki jutut oli niin hauskoja jo sinänsä. Mutta väliäkös sillä, pääasia, että on kivaa. Aina voi (ja täytyykin) sitten myöhemmin rauhallisemmalla hetkellä palata aiheeseen, ja pohtia lapsen kanssa asioita vähän syvällisemmin. Juurikin se on niin mahtavaa aina Heurekassa, kun oppiminen ei ole puurtamista, vaan hauskanpitoa.


 

Ketjun putoaminen mukista oli myös ihan huikea juttu! Ja ihana henkilökunta jaksoi kerätä ketjun paikoilleen useammankin kerran, jotta päästiin sille nauramaan.

 

Ja lopuksi vielä päästiin rakentelemaan hauskoja moniulotteisia kuvioita pilleillä. Mikael innostui tästä kovasti, ja mieli teki rakentaa vaikka ja mitä. Pyramidi ja pallo tuli ainakin rakennettua (joskin palloa Mikael ei oikeastaan enää jaksanut itse rakentaa, viimeisteli sitten lopuksi vain).

Muunmuassa tällaista pääsee Heurekan ideaverstaassa kokeilemaan jatkossa.


Huomennahan se sitten taas aukeaa - uudistettu Heureka. Ja näyttely "Eläinten Body Worlds", joka kuulostaa (ja näyttää) hurjan kiinnostavalta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti