maanantai 30. tammikuuta 2017

Päivälehden museo

Sunnuntaina ehdittiin vielä käydä Päivälehden museossakin. Olen itse joskus käynyt tutustumassa kyseiseen museoon - ja etenkin painokellariin - kirjahistorian kurssilla, mutta nyt tultiin lasten kanssa. Museossa on esillä median ja kirjapainon historiaa, ja vaikka juuri nyt ei ollut varsinaista lapsille suunnattua näyttelyä, niin muksut viihtyivät hienosti, ja olivat kiinnostuneita.


Vaikka kaikkea lapset ei tosiaan ymmärtäneet, niin hauska "esillepano" merkkasi paljon. Nappia painamalla ruudulle tulee twiitit, ja puhelimen kautta saattoi kuunnella videoiden äänet.




Saatoimme myös hakea ruuduille kuvia avainsanojen avulla. Kuvaa klikkaamalla tuli eteen valikko, josta kiinnostavaa sanaa klikkaamalla saatiin uudet kuvat kyseisestä aiheesta.



Lasten kanssa museoretki meni lähinnä katseluksi, vaikka mielellään toki itsekin olisi tutustunut tarkemmin kaikkeen.


Ystävä selaili syntymäpäivänsä uutisia:




"Joonas ja kisällit" on Veikko ”Joonas” Savolaisen (1929–2016) toveri/muistonäyttely.



Alhaalla painokellarissa päästiin tutustumaan siis kohopainotekniikassa käytettyihin laitteisiin ja työmenetelmiin – käsinladontaan, konelatomiseen ja painamiseen.



Daniel olisi mieluusti halunnut vähän päästä kokeilemaan näitä kiinnostavia laitteita. Perinpohjainen katselu kyllä riitti, onneksi.



Mikael oli ihan lumoissaan tästä offsetrotaatiokoneesta:) Taisi seurata tarkkaan videota sanomalehden valmistuksen vaiheista.


Päivälehden museo on hyvin kiinnostava, ja sopii kyllä jokaiselle ikään katsomatta. Odotamme kuitenkin innolla keväällä avattavaa lastennäyttelyä, ja tullaan sitten vielä uudemman kerran. Museo on sitä paitsi ilmainen, ja auki joka päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti