maanantai 8. elokuuta 2016

Kesäloma-arkea Helsingissä

Kun aina ei tietenkään ole pelkästään huippu-menomestoja tai kotona köllöilyä, niin ajattelinpa tänne laittaa meidän muuta kivaa kesätekemistä:) Hyviä ilmaisia puuhavinkkejä niille päiville, kun "ei oo mitään tekemistä". Nyt on monen päivän kuvat jumissa kortilla, niin en pääse uusiakaan juttuja lisäämään, niin mennään sitten vanhoilla.

Onnea on se, että kamera on aina välillä mukana vähän arkisemmissakin jutuissa. Kotonakin pitäisi opetella myös räpsimään. Kiva, että näissä kuvissa näkyy se todellinen arki.

Paljon pyöräilyä, potkulautailua ja muuta mahdollista, mihin on välineet. Kauppaan mennään useimmiten kävellen, mutta vaihtelu virkistää. Myös leikkipuistoon ja kentälle kannattaa valita kulkuneuvo ja matkareitti niin, että itse matkakin on hauska. Joskus riittää "lenkkeilykin". Kesällä tuli välillä lähdettyä "käymään jäätelöllä".

 


 

Mikael harrasti viime talvena jalkapalloa (Perhefutista), ja kiva on potkia palloa nyt taivasallakin! Meillä on hienot urheilumahdollisuudet ihan lähellä, joten täytyy hyödyntää sitä. Välillä ollaan palloteltu leikkipuiston pienellä hiekkakentällä, mutta lapsille ihan oikea jalkkiskenttä on kyllä elämys.Täytyisi hankkia erilaisia palloiluvälineitä, lapset varmasti mielellään kokeilisivat koripalloa, tennistä, sulkkista ja muutakin...





Koirapuistokin on ihan lähellä! Se on niin hyvä juttu, kun meidän koira pelkää kovia liikenneääniä, ja lenkittäminen on välillä haastavaa. Pääsee sitten meidän vanha neiti metsässä ja vapaana puistossa paahtamaan ne pentutasoiset energiat pois:D Lapset tykkää, kun saa ulkona leikkiä koiran kanssa, hihnassa se ei onnistu.


Kalassakin ollaan käyty, mutta kalaa ei saatu:( Täytyy käydä uudestaan.




Oma leikkipuistokin on ihan huippu! Puistoruokailu (parasta Helsinkiä!), kahluuallas, polkuautot, leikkikalut, ja kaikki muu perinteinen ja monipuolinen leikkipuistokalusto. Sisätilatkin on käytössä, ja mukavaa ohjattua ohjelmaa vuoden ympäri. Leikkikavereita riittää, ja joskus ne ovat näin söpöjä:







Kukkien kerääminen<3 Ja puistopiknik<3




Ja arvaatkos mikä on parasta kesässä? SADEPÄIVÄ!




Käytiin myös mm. kauniissa Strömbergin puistossa pitkästä aikaa. Meillä oli sisaruskuvaus (Kuvamuisto, suosittelen!) lähistöllä, joten samalla vaivalla, ja ykkösetkin päällä. Ikävä kyllä puisto ei ollut niin kaunis kuin kolme vuotta sitten, mutta kaunis ja viihtyisä silti. Lieneekö kunnostustöitä tekeillä? Ihan tavan puistoissa on ihana käydä nauttimassa luonnosta ja rauhasta ja huolletusta ympäristöstä.






Ja jos villimmästä luonnosta tykkää, niin sitäkin kaupungissamme on paljon. Meillä ihan takapihalla. 



Luonnonpuisto ja jännittävät reitit pitkospuilla, ja sitten lähimetsä ja marjat<3 Juolukat, mustikat, ja Danielin ihana omavalintainen asu<3





Elikkäs marjastusta, kalastusta, ulkopelejä ja ulkoiluvälineitä, koirapuistoilua, leikkipuistoilua ja ihan vaan puistoilua! Eväsretket metsässä ja puistossa piknikillä...Tässä vasta suppea listaus, mutta paljon tekemistä ja ihan ilmaiseksi enimmäkseen. Kesä on niin kivaa aikaa<3

Jätskihetket on muuten elämys myös, ja grillaaminen ja yhdessä leipominen + itsekerätyistä marjoista tehty piirakka vaikka.:) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti