lauantai 20. elokuuta 2016

Hämähäkinverkko-askartelut


Tästä tosi kiva askarteluidea esim. Halloweeniksi, ja muutenkin!

Roikkuvat hämähäkinverkkokoristeet kauhistuttaisi kivasti kurpitsajuhaa, ja on tosi helpot valmistaa. (Pienemmät toki saattaa tarvita apua enemmän tai vähemmän.) Tässä saa myös kesän jätskitikut kierrätettyä.

 

Yhteen koristeeseen tarvitset:

3 jätskitikkua
valkoista maalia/sormiväriä
valkoista villalankaa
muovihämähäkki (tai miksei vaikka itse askarreltu hämis!)


Liimaa tikut keskeltä yhteen niin, että saat kuusi sakaraa.
Maalaa koriste valkoiseksi.
Kuivumisen jälkeen solmi villalanka keskustan ympärille, ja ala kieputtaa lankaa tikkujen ympäri toinen toisen perään keskeltä ulospäin. Kun verkko on valmis, tee lankaan solmu, ja jätä ripustuslanka.

Alle kolmevuotias tarvitsi hieman apua langan kanssa, 4-vuotias kieputti aika hienosti ihan itse, kun vähän opasti alkuun.


Vielä hämähäkki kiinni verkkoon, ja koriste on ripustamista vaille valmis. Ostin viime syksynä Halloween-juhliin muovihämähäkkejä, ja nyt sain mielekkäällä tavalla hyödynnettyä niitäkin lasten kanssa askartelussa.


Alku aina hankalaa, mutta lopuksi kieputtelu sujui hyvin.Lapset olivat ihan innoissaan näistä, ja aikuisia on peloteltu ripustelemalla niitä ties minne:D Tytärpuolen kanssa aloitettiin myös jo liimaamalla ja maalaamalla, hän kun halusi myös tehdä samanlaisen.

Tässä tuo 4-vuotiaan valmis koriste:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti