keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Pingusynttärit muutaman vuoden takaa

Kun aloin pitämään blogia, ensimmäinen postaus taisi alunperin olla nuoremman pojan ensimmäisiltä, muumiteemaisilta, synttäreiltä, ja muutenkin teemajuhlat on blogin ydinsisältöä.

Esikoisen synttärit oli kuitenkin mun ensimmäiset selvät teemasynttärit, joten miksipä en blogissakin toisi esille sitä, mistä tämä kaikki on alkanut. Olin vasta aloitellut leipomisharrastusta, joten kokeilun ja opettelun jälki näkyy selvästi. Näkyy toki vieläkin, mulla on vähän malttamaton ote tähän juttuun.:D

Teemana oli Pingu. Äidin ja pojan suosikkihahmo, ja ainoa ohjelma, mitä meidän pieni saattoi välillä jopa jäädä seuraamaankin. Oikeastaan poika jopa eläytyi tuohon ohjelmaan, siinä missä mitään muuta ei oikeastaan kiinnostunut katsomaankaan.


 

Tarjolla oli kermapäällysteinen kakku, sisällä ainakin kinuskimoussea, jos oikein muistan. Meinasin hyydyttää sinisiä "jääpaloja" tarjolle, mutta mun hyytelö meni pieleen. Onni onnettomuudessa, sain siitä kuitenkin nuo kirjaimet tehtyä, ja avannot kakkuun. Muut koristeet on sokerimassaa.


Paras kokeilemani muffini/kuppikakkuohje on ollut eräältä jenkkisivulta löytämäni Red velvet-ohje. Useimmiten sitä käytänkin. Nämä muffinit päällystin mustalla sokerimassalla ja massasta myös muu koristelu.


Täysjyväkakussa oli tuoretta mansikkaa ja banaania, ja ehkä rahkaa. Kokeilin myös hyydytetyn päällisen tekemistä, mutta eihän se taas onnistunut kovin tyylikkäästi:D Nokka ja silmät on värillistä Candy melt:iä.


Näistäkin minileivoksista tuli ihan kamalan näköisiä. Saivat nimen "walking penguins" erään zombie-sarjan mukaan;) Mutta ihan älyttömän hyviä olivat, harmittaa, että olen käyttänyt yleensä reseptiä kerran, ja sitten unohtanut sen. Kastoin kerrostetun leivoksen sulaan Candy melt:iin, ja lusikalla "yksityiskohdat". Nykyisin voisin käyttää siistimpiäkin tekniikoita.


Tarjolla oli myös paljon muuta, sormiruokaa ja broiler-piirakkaa. 


Pingviini-cocktailtikuissa on tuorejuustoa, oliivia ja porkkanaa.


Kaikkia keksejä en ehtinyt tai jaksanut koristella, mutta muutaman kuitenkin.Iglu on jätskikakku. Aloitellessani en tiennyt, että sokerimassa sulaa hyydytetyn massan päällä, joten tämä selvisi hyvin vain pakastettuna:) Hahmot hyppäs tähän tuosta kermakakusta, joten ovat vähän "rähjääntyneet":)


Etsimällä etsien löysin myös kertakäyttöastiasarjan Pingu-teemalla.


Pienet ja kivat kemut pidettiin, ensin sukulaisille ja sitten kavereille! Vaikka tarjoiluissa oli ollut vastoinkäymisiä, niin paras kattaus siihen mennessä, joten olin jopa ylpeä!


Haikeaa selata näitä vanhoja kuvia, oli ne vaan ihmeellisiä aikoja, kun ensimmäinen lapsi oli vauva/taapero.<3 Ja kun itse oli tuore äiti...:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti