perjantai 2. elokuuta 2024

Tokiosta Tapiolaan - Museo Leikki


Museo Leikin keväällä avautunut näyttely tuo esille Japanilaista populaarikulttuuria ja sen harrastamista. Meidän perheelle teema on läheinen - löytyy yksi harrastajanuori ja monia fanituskohteita.


Viime käynnillä Leikissä aulan auton rattiin ei päässyt millään - niin paljon oli lapsia sen kimpussa. Nyt oli kivasti tilaa leikkiä!


Löylymäen pienoisrautatie

 

Japanilaisesta lasten- ja nuorten kulttuurista löytyy monia asioita, jotka kiinnostaa meidän nuorisoa, mutta ehkä silti se tärkein syy museovierailulle oli nyt Kiko taikakettu. Meidän nuorimmainen kun rakastaa kettuja - ja itsekin olen kettuihin perehtynyt aika lailla.


Sellainen huomio vielä ohimennen - osallistuin museon somessa maskottiketun nimikilpailuun, ja ehdotukseni myös valittiin!
Palkintona siis ketun nimeksi tuli ehdotukseni mukaan Kiko, joka merkitsee kettulasta, iloista ja toiveikasta lasta. Lapsista on kivaa, että maskotti kantaa meidän antamaa nimeä!

 

Ruokittiin Kikoa japanilaisilla herkuilla. Tuttuja tuotteita!

 

 

Bongailtiin myös omia lemppareita, kuten Hopeanuolta (Omasta lapsuudesta Hopeanuoli-rakkaus on periytynyt lapsille - oli mahtavaa, kun tavattiin viime syksynä Yoshihiro Takahashi Kampissa.)
 ja Pokémoneja, Super Marioa ja Studio Ghibli -hahmoja. Siskon fanittama Hatsune Miku oli myös vahvasti esillä.

 


Piirrettiin - mitäs muuta kuin kettuja!



😍

 

Lapset pääsivät myös leikittelemään tyyleillä.

 

Pukeutuminen on aina kivaa!

 

 

Myös perusnäyttelyssä viihdyttiin hyvin, niin kuin aina.



 

 

Me kierrettiin nuorimman kanssa yhdessä, isommat menivät omaa tahtia, kun eivät ole enää niinkään vahdittavia, ja he myös pystyivät näin keskittymään itseään kiinnostaviin teemoihin ja tekemiseen paremmin. Nuorimmalle tärkeitä oli tietysti leikki!


Lempparijuttu on iso junaratapöytä, ja siinä hän leikkisi tuntikaupalla. Nyt sinne oli tullut myös ihania japanilaistyylisiä palikoita - ja kettuja!


Nämä Kiko-palikat oli tietysti ihan lemppareita!


Hello Kitty -pienoisnäyttelyyn tutustuttiin tietty myös!

 

50-v. juhlanäyttelyssä on esillä keräilijöiden kokoelmia vuosikymmenien ajalta ja sitten tietty tämä ihana leikkialue!



Lopuksi kävimme askartelemassa sateenkaarilippuja työpajassa (vierailtiin museossa Priden aikaan).


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti