keskiviikko 31. heinäkuuta 2024

Sammaljätit



Pitkin kesää ollaan käyty Sammaljättien juurella, joten laitetaan niistäkin pieni postaus. Kim Simonssonin Sam­mal­jä­tit ovat siis kohonneet Amos Rex:in sisäpihalle ja Lasipalatsin yläterassille.

 

Lasipalatsin aukiolla kasvaa kolme jättiläistä, Valontuoja, Vaeltaja ja Ystävyys.

 

Lasipalatsin toisella puolella, ylhäällä Bio Rex:in terassilla, voi tavata Keräilijän.
Tätä en ekoilla kerroilla ollut löytää, kun en missään huomannut tietoa sijainnista. Oletin kaikkien neljän löytyvän aukiolta, ja kenties lähestyimme niitä aina juuri Kampin suunnasta emmekä Lasipalatsin toiselta puolen. Kiva kuitenkin kun viimein se bongattiin, ihan sitten etsimättä!


Kaikilla jättiläisillä on siis jokin rooli/tehtävä.

 

Sammallapset kommunikoivat viittomakielellä.

Keräilijän viittoma tarkoittaa kerätä. Valontuojan viittoma kuvaa lampun ja valon lisäksi sitä hetkeä, jolloin valo syttyy palamaan. Vaeltajan viittoma merkitsee (kosketuksen ja liikkeen kautta) kävelyä tai vaellusta. 


Paljon jää myös yleisön oman tulkinnan varaan.

Lasipalatsin aukio on kiva paikka pysähtyä lasten kanssa, joten taide on tuonut kivasti lisäarvoa näihin taukoihin. Patsaat ovat monin tavoin puhuttelevia, ja mielelläni tapaisin useammankin jätin. Tämä nelikko on nähtävissä vielä 20.10. asti, sen jälkeen ne asettuvat Kemiönsaareen Söderlångvikin kartanon metsikköön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti